Σε ύφεση είναι η φωτιά στη νότια Κέρκυρα στην περιοχή της Λευκίμμης όπου νωρίτερα είχε πάρει επικίνδυνες διαστάσεις απειλώντας τα χωριά της περιοχής.

Η επέμβαση των εναέριων μέσων με τη συμμετοχή δύο καναντέρ και δύο πετζετέλ ήταν καθοριστική αφού οι επίγειες δυνάμεις λόγω της  μορφολογίας της περιοχής δεν είχαν εύκολη πρόσβαση στις μεγάλες εστίες που μαίνονταν ανεξέλεγκτες.

Η φωτιά πέρασε από τον οικισμό των Ρομά που βρίσκεται στην περιοχή, με τις πρώτες αναφορές να κάνουν λόγο για ζημιές σε ξύλινα παραπήγματα ενώ οι φλόγες έφτασαν στις αυλές των πρώτων σπιτιών στο Νεοχώρι και στα Μπαστάτικα και ο πυκνός καπνός μέχρι το Παλαιοχώρι.

Λόγω της επικίνδυνης κατάστασης που είχε δημιουργηθεί από την πρώτη στιγμή δόθηκε εντολή εκκένωσης των χωριών, και πολλοί κάτοικοι απομακρύνθηκαν με τα οχήματά τους. Την ίδια ώρα με εντολή της Περιφέρειας, λεωφορεία του ΚΤΕΛ ήταν σε ετοιμότητα στα χωριά Νεοχώρι και Παλαιοχώρι προκειμένου να απομακρύνουν τους όσους δεν είχαν μεταφορικό μέσο.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η εικόνα στο μέτωπο της φωτιάς είναι σαφώς καλύτερη με κάποιες μικρές εστίες να είναι ενεργές και γίνεται προσπάθεια οριοθέτησης.

Τα εναέρια μέσα επιχειρούν μέχρι το τελευταίο φως της ημέρας ενώ σύμφωνα με την Αντιπεριφερειάρχη Νικολέτα Πανδή τα πούλμαν του Υπεραστικού ΚΤΕΛ παραμένουν στο χωριό Νεοχώρι προληπτικά για το ενδεχόμενο να μεταφερθούν οι κάτοικοι.

Στην περιοχή συνεχίζουν και επιχειρούν 25 Πυροσβέστες και 8 οχήματα καθώς και πολλά εθελοντικά και υδροφόρες του δήμου.

Σύμφωνα με τον περιφερειακό διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιονίων Νήσων, Ανδρέας Ρίζος, «αυτή την ώρα η φωτιά βρίσκεται σε ύφεση και πλήρη έλεγχο, χωρίς να κινδυνεύουν σπίτια».

Να σημειωθεί ότι προ τεσσάρων ημερών είχαν καεί 80 στρέμματα χορτολιβαδικής γης στην ίδια περιοχή βάζοντας σε κίνδυνο τα ίδια χωριά.

Αυτή την ώρα η Πυροσβεστική υπηρεσία κάνει καταμέτρηση των σημερινών καμένων στρεμμάτων, ενώ σε επιφυλακή θα βρίσκονται στην περιοχή οι πυροσβέστες.

Προανακριτική εξέταση για το σημερινό, αλλά και το προ ημερών συμβάν στην περιοχή, διενεργείται από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κέρκυρας.