Η FIBA έκανε ένα αφιέρωμα στην Εθνική ομάδα μπάσκετ ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Κίνας που ξεκινάει σε μερικές μέρες.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο φιλοξενήθηκε στο αφιέρωμα και μίλησε για την φιλοδοξία του με την «επίσημη αγαπημένη», αλλά και τους στόχους του, τονίζοντας ότι η Εθνική μπορεί να παίξει φανταστικό μπάσκετ.

«Έχουμε μια ομάδα που μπορεί να παίξει φανταστικό μπάσκετ. Μου αρέσει να παίζω μπάσκετ. Μού αρέσει να εκπροσωπώ την χώρα μου. Ελπίζω πως μπορούμε να πετύχουμε κάτι σπουδαίο».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Νικ Καλάθης, που υποστήριξε: «Έχουμε τον καλύτερο παίκτη στο κόσμο κι είμαστε πολλοί παίκτες τριγύρω του, που μπορούν να σκοράρουν. Είμαι σίγουρος πως μπορούμε να φτάσουμε μακριά και στο σημείο που θα έχουμε μια ευκαιρία για μετάλλιο».

Το βίντεο αρχίζει με το καλάθι του Παπανικολάου στην Γεωργία, συνεχίζει με το τρίποντο του Αθηναίου στην Μεγάλη Βρετανία κι ακολουθεί κάρφωμα του Θανάση με το Ισραήλ και φυσικά δεσπόζουν στη συνέχεια οι καλύτερες φάσεις του Γιάννη με τη φανέλα της Εθνικής.

«Είναι μοναδικός. Είναι τόσο δυνατός, μακρύς και αθλητικός και μπορεί να αλλάξει το ματς με πολλούς τρόπους», τόνισε ο Τόμας Σατοράνσκι της Τσεχίας.

Ο Τζο Χάρις των ΗΠΑ από την πλευρά του ανέφερε: «Το βλέπεις ότι θέλει να γίνει σπουδαίος. Είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες στο άθλημα αυτή τη στιγμή».