Βραδιές όπως αυτή της 21ης Αυγούστου, καθορίζουν το στάτους μιας ομάδας. «Φωνάζουν» τη δυναμική της, το «βάρος» της φανέλας της, το… μέγεθος της ποδοσφαιρικής της οντότητας στην Ευρώπη. Και επιβεβαιώνουν ότι ο Ολυμπιακός δεν χτίστηκε καιροσκοπικά, δεν χτίστηκε ως ομάδα «μιας χρήσης». Χτίστηκε με πλάνο, με όραμα, με υπομονή και με σωστές επιλογές, για να οδηγήσει τον σύλλογο σε κάτι πολύ μεγάλο. Στην επιστροφή του στην ελίτ της Ευρώπης, αλλά και στην κορυφή του ελληνικού πρωταθλήματος.

Ο Μαρτίνς είναι ο άνθρωπος που έκανε ομάδα αυτό το εξαιρετικό σύνολο παικτών. Ο Φρανσουά Μοντέστο είναι ο άνθρωπος που βρήκε και έφερε στον Ολυμπιακό αυτούς τους σπουδαίους παίκτες. Ο Κριστιάν Καρεμπέ έχει τον ρόλο του στην ομάδα και είναι σημαντικός για όλες τις ισορροπίες. Η διοίκηση και τα στελέχη της ΠΑΕ είναι αυτοί που κάνουν τα πάντα για να είναι όλα στην εντέλεια. Αλλά ο άνθρωπος που ένωσε όλους αυτούς τους ανθρώπους και τους έδωσε την ευκαιρία να δουλέψουν, να αναδείξουν τα ταλέντα και τις ικανότητές τους και να βγάλουν τον καλύτερό τους εαυτό για τον σύλλογο, είναι ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Η δική του υπομονή, το δικό του όραμα αποτυπώθηκε στον αγωνιστικό χώρο του Γεώργιος Καραϊσκάκης το βράδυ της Τρίτης. Σε αυτό το όραμα υποτάχθηκε (και) και η Κράσνονταρ.

Οποιος είχε την ευκαιρία να δει τον ισχυρό άνδρα του Ολυμπιακού στα αποδυτήρια του Γεώργιος Καραϊσκάκης, ήταν πολύ εύκολο να αντιληφθεί τι σημαίνει αυτός ο σύλλογος για τον διοικητικό του ηγέτη. Πόση χαρά παίρνει από τη χαρά της ομάδας του και του κόσμου της. Στιγμές όπως η νίκη επί των Ρώσων είναι η κινητήριος δύναμη για τα επόμενα. Τα καλύτερα, που έρχονται. Είναι η ικανοποίηση πως η δουλειά που έγινε, η υπομονή, τα εκατομμύρια που ξοδεύτηκαν, πιάνουν τόπο.

Αυτή η σπουδαία δουλειά που έχει γίνει, ωστόσο, δεν σταματάει στο παιχνίδι της Τρίτης. Όχι, ο Βαγγέλης Μαρινάκης και όλοι στον Ολυμπιακό, έχουν απαιτήσεις για ακόμη υψηλότερες κορυφές. Ο Ολυμπιακός, άλλωστε, δεν προκρίθηκε ακόμη. Έχει ακόμη ένα 90λεπτο στο Κράσνονταρ. Και δεν θέλει να δώσει ίχνος δικαιώματος στην αντίπαλό του. Δεν θέλει να αφήσει τίποτε να πάει στραβά. Θέλει να συνεχίσει αυτό που ξεκίνησε πριν από ακριβώς έναν μήνα.

Το μήνυμα

Αυτό ήταν και το πρώτο μήνυμα του ηγέτη του Ολυμπιακού, κατά την παρουσία του στα αποδυτήρια των Ερυθρόλευκων, μετά το τέλος του αγώνα με τους Ρώσους. «Συγχαρητήρια σε όλους. Κάναμε μια μεγάλη νίκη, παίξαμε σπουδαίο ποδόσφαιρο και δώσαμε χαρά στον κόσμο μας. Αλλά δεν τελειώσαμε. Εχουμε ακόμη ένα παιχνίδι μπροστά μας και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Θέλω να πάμε στο δεύτερο παιχνίδι στη Ρωσία σαν να ήρθαμε 0-0», ανέφερε χαρακτηριστικά, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα για το τι θέλει και τι πρέπει να κάνει ο Ολυμπιακός.

Αλλά και αυτό το παιχνίδι… αργεί. Διότι αυτό που έχει προτεραιότητα τώρα είναι το πρωτάθλημα. Ο πρώτος, ο βασικός, ο διαχρονικός στόχος του Ολυμπιακού. Το ερχόμενο Σάββατο (24/08, 21:30) ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Αστέρα Τρίπολης στο Γεώργιος Καραϊσκάκης και το μόνο που πρέπει να έχουν στο μυαλό τους όλοι, παίκτες, προπονητής και κόσμος, είναι η νίκη και η είσοδος με το δεξί στη νέα Super League. Ένα πρωτάθλημα που πρέπει να καταλήξει στον Πειραιά.

Το μήνυμα του κ. Μαρινάκη στα αποδυτήρια, ενόψει της πρεμιέρας του πρωταθλήματος, ξεκάθαρο, κρυστάλλινο και δίχως καμία δυνατότητα παρερμηνείας από οποιονδήποτε: «Το Σάββατο ξεκινάει το πρωτάθλημα και όλοι ξέρετε ότι πρώτος μας στόχος είναι η κατάκτηση του τίτλου. Θέλω να είστε προσεκτικοί και να πάρετε τη νίκη. Ξεχνάμε την Κράσνονταρ και πάμε να νικήσουμε τον Αστέρα. Εγώ είμαι εδώ, είμαι δίπλα σας, μπράβο σε όλους, να συνεχίσουμε ακόμη πιο δυνατά».

Πλέον, όλοι κατάλαβαν τι πρέπει να κάνουν. Το πρωτάθλημα ξεκινάει. Αρα οτιδήποτε άλλο, παύει να έχει σημασία.