Για την τραγωδία που έλαβε χώρα στον Γαλατά την Τρίτη με την πτώση του ελικοπτέρου και τον τραγικό θάνατο των τριών επιβαινόντων αλλά και για τα αίτια της υπόθεσης, μίλησε στην εκπομπή «One Line», ο πρόεδρος Χειριστών Πολιτικής Αεροπορίας και δήμαρχος Βάρης, Βούλας και Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Kωνσταντέλος.

«Είναι νωρίς ακόμα. Περίπου το 80% των πληροφοριών των ατυχημάτων συλλέγονται τις πρώτες τρεις μέρες. Αλλά υποθέτω ότι αύριο, οι αρμόδιοι θα έχουν μια πλήρη εικόνα του πιο κοντινού πιθανού σεναρίου που οδήγησε το ελικόπτερο στην πτώση» είπε για την τραγωδία ο κ. Κωνσταντέλος και πρόσθεσε πως «ο κυβερνήτης ήταν εξαιρετικά έμπειρος».

Για το γεγονός ότι ο χειριστής είχε κάνει πολλές φορές τη διαδρομή είπε ότι «πολλές φορές υπερεκτιμούμε τις δυνατότητες μας όταν είμαστε σε μέρος που έχουμε βρεθεί πάρα πολλές φορές. Είναι μια από τις εκδοχές να μην είδαν τα καλώδια. Δεν υπήρχε σήμανση».

Ακόμα, σημείωσε πως «κατά 70% τα ατυχήματα σε πολιτική και πολεμική αεροπορία που αφορούν τα ελικόπτερα, οφείλονται σε σύγκρουση σε καλώδια. Τα καλώδια είναι ο φονέας των ελικοπτέρων».

Τέλος τόνισε πως «παρότι στο σημείο υπάρχει μεγάλη μεγάλη κυκλοφορία ελικοπτέρων, τα καλώδια παραμένουν εκεί».

Πηγή: onetv.gr