Με τη μοναδική παιδίατρο που υπάρχει αυτή τη στιγμή στο νοσοκομείο της Σάμου, μίλησαν ο Ανδρέας Παπαδόπουλος και η Μπάγια Αντωνοπούλου, στην εκπομπή «One Line».

Όπως δήλωσε η κ. Δήμητρα Λάμπρου η κατάσταση αυτή υπάρχει εδώ και 9 μήνες από το Δεκέμβριο, όταν παραιτήθηκε ένας επικουρικός γιατρός και συνταξιοδοτήθηκε άλλος ένας παιδίατρος του νοσοκομείου και αυτή τη στιγμή καλείται ένα άτομα να καλύψει τις τρεις οργανικές θέσεις παιδιάτρων του νοσοκομείου.

«Οι ώρες που δουλεύω είναι πολλές, όπως και τα παιδιά που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο είναι πολλά ενώ και η σοβαρότητα των περιστατικών δυσκολεύει περαιτέρω την κατάσταση» δήλωσε η κ. Λάμπρου, απευθύνοντας έκκληση στην Πολιτεία να μην ξεχάσει τους κατοίκους του νησιού.

Σχετικά με το θέμα που έχει προκύψει στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου, το υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με την Ένωση Ξενοδόχων, ανακοίνωσε ένα πακέτο μέτρων (δωρεάν διανομή και μεταφορικά έξοδα) προκειμένου να βρεθεί κάποιος παιδίατρος ο οποίο μέχρι τις 8 Σεπτεμβρίου θα διευκολύνει την κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο Σάμου, μέχρι να βρεθεί μία μόνιμη λύση.

Πηγή: onetv.gr