Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε εάν θα είναι λόγω της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου αδιάβατη απόψε η Διονυσίου Αρεοπαγίτου, ούτε τι θα γίνεται στους γύρω δρόμους που οδηγούν στην Ακρόπολη, από όπου πραγματικά η θέα είναι μαγευτική, πάντως σήμερα Δεκαπενταύγουστο, η Αθήνα θύμιζε έρημη πόλη.

Ειδικά το πρωί, στο συνήθως πολυσύχναστο κέντρο της πρωτεύουσας, ελάχιστοι κυκλοφορούσαν κι ακόμη λιγότεροι περίμεναν στις στάσεις για τα λεωφορεία, που πέρναγαν αραιά και που, σχεδόν άδεια κι αυτά. Ενδεικτική είναι η κεντρική φωτογραφία με κάποιους να απολαμβάνουν ανενόχλητοι την ποδηλατάδα τους, κι οι άλλες που δημοσιεύουμε από την Πλατεία Συντάγματος, την  Σταδίου, την Πανεπιστημίου, τη Συγγρού και την Κηφισίας.

Χαράς ευαγγέλια για όσους μετακινήθηκαν πεζή, αλλά και με τα αυτοκίνητα, αφού είχαν τη δυνατότητα να απολαύσουν τη βόλτα τους και να μετακινηθούν πιο εύκολα και γρήγορα από ποτέ. Αν δεν περιδιαβήκατε την πόλη σήμερα, φροντίστε να το κάνετε άμεσα αφού σε λίγες ημέρες όλα θα αλλάξουν και πάλι και θα επανέλθει στους γνώριμους ρυθμούς της, γεμίζοντας ασφυκτικά με κόσμο, αυτοκίνητα, κόρνες και μποτιλιαρίσματα.