Μια ανάρτηση στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης ενός άντρα, που δηλώνει αδερφός του καθ’ ομολογίαν δολοφόνο της αμερικανίδας βιολόγου, Σούζαν Ίτον, φιλοξενεί η ιστοσελίδα zarpanews.

Σε αυτήν, ο άντρας τοποθετείται αναφορικά με όσα έχουν έρθει στο φως από την έρευνα της αστυνομίας αναφορικά με τον αδερφό του, το έγκλημα που ο ίδιος ομολόγησε σε βάρος της Σούζαν Ίτον στην Κρήτη, αλλά και προηγούμενα περιστατικά παρενόχλησης γυναικών.

«Ξέρω τον αδερφό μου, δεν είναι τέτοιος άνθρωπος όπως τον αποκαλούν. Ολο αυτό που γίνεται είναι ψεύτικο, είναι ένα παραμύθι, δεν ισχύει τίποτα από ότι τον αποκαλούν τον αδερφό μου» λέει.

Στην ανάρτησή του, ο άνδρας δηλώνει πως η απουσία του αδερφού του έχει δημιουργήσει μεγάλο κενό στην οικογένεια και συμπληρώνει: «Αυτό που κάνουν στον Γιάννη είναι άδικο. Γιάννη κάνε υπομονή, θα σε περιμένουμε σύντομα στην οικογένειά μας…».

«Χτυπούσα με το αυτοκίνητο όσες γυναίκες μου άρεσαν»

Ο 27χρονος είχε ομολογήσει πως βίασε και σκότωσε την 60χρονη επιστήμονα ενώ έκανε το ίδιο με όσες γυναίκες του άρεσαν.

«Εχοντας μικρή ταχύτητα, χτυπούσα με το αυτοκίνητο όσες γυναίκες μου άρεσαν. Έχω “πειράξει” με αυτόν το τρόπο πολλές κοπέλες. Ήθελα να τις γνωρίσω. Πολλές φορές κατέβαινα να τους ζητήσω συγγνώμη. Με την Αμερικανίδα θόλωσα και τη χτύπησα δύο φορές για να τη βιάσω μετά», είχε ομολογήσει.

«Συνήθως τις ακολουθούσα με ταχύτητα 10 χλμ. για αρκετή απόσταση. Τις πείραζα, τις φόβιζα και τις ενοχλούσα με τον τρόπο αυτό».

Η βιολόγος είχε ταξιδέψει στην Κρήτη για ένα επιστημονικό συνέδριο στις εγκαταστάσεις της Ορθοδόξου Ακαδημίας, όταν χάθηκαν τα ίχνη της στις αρχές του Ιούλη.

Η 60χρονη Αμερικανίδα εξαφανίστηκε στις 4 Ιουλίου και η σορός της εντοπίστηκε έπειτα από πέντε ημέρες και ενώ είχε προηγηθεί πρωτοφανής κινητοποίηση μετά την εξαφάνισή της.