Τρεις πυρκαγιές εκδηλώθηκαν από το μεσημέρι και μετά στην Αττική, σε Μαραθώνα, Ζούμπερι και Ασπρόπυργο.

Η φωτιά στον Μαραθώνα ξέσπασε λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι επί τις οδού οδού Σπηλαίου Πανός στον Μαραθώνα όπου έσπευσαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις και συγκεκριμένα 146 πυροσβέστες με 47 οχήματα, καθώς και πεζοπόρα τμήματα.

Από αέρος, στην επιχείρηση πυρόσβεσης της μεγάλης φωτιάς συνδράμουν 7 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα.

Στο σημείο έχουν σπεύσει και εθελοντές, μετά και την έκκληση που είχε διατυπώσει η γγ Πολιτικής Προστασίας για να είναι σε ετοιμότητα οι πολίτες, ενώ η Τροχαία έχει διακόψει την κυκλοφορία στην οδό Πλατεών στο ύψος της λεωφόρου Μαραθώνος.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από την πυροσβεστική, η φωτιά καίει κοντά σε κατοικημένη περιοχή, χωρίς όμως μέχρι στιγμής να απειλούνται σπίτια. Ωστόσο στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι έντασης 7-8 μποφόρ που δυσκολεύουν το έργο της κατάσβεσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του irafina.gr, δόθηκε εντολή στα οχήματα της πυροσβεστικής που βρίσκονται αυτή την ώρα επί της Λεωφόρου Μαραθώνος και σπεύδουν να συνδράμουν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς, να κατευθυνθούν προς τα θερμοκήπια που βρίσκονται χαμηλά, κάτω από τη Βάση Ελικοπτέρων.

Από εργασίες σε σπίτι η φωτιά

Ο δημοτικός σύμβουλος αρμόδιος για πυροπροστασία Γιώργος Λέπουρης, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ανέφερε ότι η φωτιά ξέσπασε σε σπίτι όπου εκτελούνταν εργασίες, το οποίο κάηκε.

Πάντως εμφανίστηκε καθησυχαστικός λέγοντας ότι το 70% της φωτιάς ελέγχεται κι ότι δεν απειλούνται σπίτια.

Σημείωσε πως η φωτιά καίει κυρίως χαμηλή βλάστηση και η φορά της την οδηγεί σε έρημη έκταση που δεν έχει καύσιμη ύλη.

Εκκενώθηκαν κατασκηνώσεις στον Αγ. Ανδρέα Ζούμπερι

Συναγερμός σήμανε λίγο μετά τις 5 το απόγευμα και στον Άγιο Ανδρέα Νέας Μάκρης  και Ζούμπερι που ξέσπασε πυρκαγιά.

Η κινητοποίηση της πυροσβεστικής ήταν άμεση και στο σημείο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις.

Αμέσως δόθηκε εντολής εκκένωσης των τριών κατασκηνώσεων που βρίσκονται στην περιοχή.

Όπως αναφέρει ο αντιπεριφερειάρχης ανατολικής Αττικής, Πέτρος Φιλίππου, ο οποίος μίλησε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, οι κατασκηνώσεις εκκενώθηκαν με ασφάλεια. Ο ίδιος μάλιστα κάλεσε τους γονείς να μην ανησυχούν και απηύθυνε έκκληση στους οδηγούς των οχημάτων να αποφεύγουν την περιοχή.

Στο σημείο άμεσα κινητοποιήθηκαν 29 πυροσβέστες, 13 οχήματα, 7 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα περιορίζοντας τη φωτιά.

Φωτιά και στον Ασπρόπυργο

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στον Ασπρόπυργο κοντά στο νεκροταφείο της περιοχής. Στο σημείο σπεύδουν 45 πυροσβέστες με 20 οχήματα και 2 υδροφόρες της Περιφέρειας.