Την μεγαλύτερη «βουτιά» από την αρχή του έτους σημείωσαν οι αμερικάνικες μετοχές, «κοστίζοντας» στους πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη το ιλιγγιώδες ποσό των 117 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.

Τουλάχιστον ένα δισεκατομμύριο δολάρια έχασε καθένας από τους 21 μεγιστάνες που «φιγουράρουν» στο δείκτη Bloomberg Billionaires Index, εν όψει του κλιμακούμενου σινοαμερικανικού πολέμου, με τον Τζεφ Μπέζος, ιδρυτή της Amazon, να καταγράφει τις μεγαλύτερες απώλειες.

Συγκεκριμένα, ο μεγιστάνας ιδρυτής του κολοσσού ηλεκτρονικού εμπορίου είδε τις μετοχές να «κατρακυλούν», με την περιουσία του να μειώνεται κατά 3,4 δισ. δολάρια. Παραμένει ωστόσο, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο με περιουσία που αγγίζει το αστρονομικό ποσό των 110 δισ. δολαρίων.

Το οικονομικό πλήγμα για τους πιο πλούσιους ανθρώπους του πλανήτη ήταν ιδιαίτερα απότομο, αφού προέκυψε μετά από μια περίοδο σταθερών κερδών, σύμφωνα με τα στοιχεία του πρακτορείου.

Οι οικονομικές αυτές «συνέπειες» αγγίζουν παράλληλα και το Χονγκ Κονγκ, καθώς η γενική απεργία, επί εννέα εβδομάδες, έχει παραλύσει το οικονομικό κέντρο της πόλης, επηρεάζοντας αρνητικά τις τοπικές μετοχές.

Τα δέκα πλουσιότερα άτομα του Χονγκ Κονγκ, ειδικότερα, έχουν δει τις περιούσιες τους να μειώνονται κατά 19 δισ. δολάρια από τις 23 Ιουλίου.

Πάντως, ακόμα και μετά από αυτά τα ισχυρά οικονομικά «πλήγματα», οι 500 πλουσιότεροι άνθρωποι του πλανήτη εξακολουθούν να ελέγχουν περιουσιακά στοιχεία της τάξεως των 5,4 τρισ. δολαρίων, διατηρώντας τις θέσεις τους στην παγκόσμια κατάταξη.