Ο Γκαγιάς Ζαχίντ υπέγραψε τον μονοετή δανεισμό του και μετά τους Κόναν, Κολοβό, Νούνες, είναι ο τέταρτος παίκτης που ανακοινώνει ο Παναθηναϊκός.

Στο συμβόλαιο του παίκτη υπάρχει ρήτρα αγοράς του από τον ΑΠΟΕΛ η οποία καθορίστηκε σύμφωνα με πληροφορίες λίγο κάτω από τα 2 εκατ. ευρώ (1,6-1,7 αναφέρουν οι Κύπριοι).

Ο Ζαχίντ θα μεταβεί μαζί με τον Νούνες στο Οστερμπεκ για να ξεκινήσει προπονήσεις με τον Παναθηναϊκό υπό τις οδηγίες του Δώνη.

Στις δηλώσεις του αναφέρθηκε στην παρουσία του 50χρονου τεχνικού και τόνισε ότι θα κάνει ό,τι μπορεί για να οδηγήσει τον Παναθηναϊκό στην κορυφή.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση της ΠΑΕ αναφέρεται:

«Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοινώνει την ένταξη στο δυναμικό του, του ποδοσφαιριστή Γκαγιάς Ζαχίντ, ως δανεικού από τον ΑΠΟΕΛ. Ο Παναθηναϊκός διατηρεί δικαίωμα αγοράς του το προσεχές καλοκαίρι.

Ο Ζαχίντ γεννήθηκε στις 8 Σεπτεμβρίου 1994 στο Όσλο της Νορβηγίας. Ξεκίνησε την ποδοσφαιρική διαδρομή του ως επιτελικός μέσος στη νορβηγική Βαλερένγκα, όπου παρέμεινε έως το 2017 καταγράφοντας 111 συμμετοχές και 29 γκολ, με ένα διάλειμμα έξι μηνών όταν δόθηκε δανεικός στην Ούλενσακερ. To 2017 τον απέκτησε με μεταγραφή ο ΑΠΟΕΛ, με τον οποίο αγωνίστηκε στο Champions League, ενώ κατέκτησε και τις δύο σεζόν το πρωτάθλημα, καταγράφοντας 78 συμμετοχές και πετυχαίνοντας 14 γκολ.

Ο Ζαχίντ, παράλληλα, ανέφερε: «Από την πρώτη στιγμή που εκδηλώθηκε το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού ήθελα να έρθω. Πολύ σημαντικό ρόλο έπαιξε ο κ. Δώνης. Είναι ο προπονητής που με έφερε στο ΑΠΟΕΛ και μου έδωσε την ευκαιρία να αγωνιστώ στο Champions League. Ο Παναθηναϊκός είναι ένας μεγάλος σύλλογος στην Ελλάδα και πολύ γνωστός στην Ευρώπη. Είναι τιμή για μένα που θα φορέσω τη φανέλα του και αποτελεί μια καλή ευκαιρία να αποδείξω ότι μπορώ να σταθώ σε υψηλότερο επίπεδο με μια ομάδα που έχει πάντοτε υψηλούς στόχους.

Θα προσπαθήσω να βοηθήσω την ομάδα να φτάσει στο υψηλότερο επίπεδο, γιατί η θέση του Παναθηναϊκού πρέπει να είναι πάντοτε στην κορυφή. Είμαι δημιουργικός παίκτης, μου αρέσει να έχω τη μπάλα και να συμμετέχω στη δημιουργία παιχνιδιού, θέλω να σκοράρω αλλά και να μοιράζω ασίστ στους συμπαίκτες μου».