Στις αυλές των σπιτιών πρόλαβαν οι πυροσβέστες τη φωτιά που ξέσπασε σε δασική περιοχή της Ραφήνας, το μεσημέρι της Τρίτης. Αμέσως μόλις έγιναν αντιληπτοί οι πρώτοι καπνοί στο δάσος, μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής έσπευσε στον τόπο ενω απογειώθηκαν ελικόπτερα και αεροπλάνα για να εμποδίσουν την εξάπλωσή της.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 15:21 της Τρίτης σε δασική έκταση, στη συμβολή των οδών Ροδοδάφνης και Λ. Μαραθώνος, του δήμου Ραφήνας, στην Αττική. Αμέσως, δόθηκε εντολή για διακοπή κυκλοφορίας, στη συμβολή των οδών Λ. Μαραθώνος και Λ. Φλέμινγκ.

Εσπευσαν στην περιοχή 62 πυροσβέστες, 48 οχήματα, το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων, 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 4 Ελικόπτερα και 2 αεροσκάφη. Μιλώντας στο One Channel η κ. Αναστασία Φράγκου, η οποία έχει επιχείρηση στην περιοχή, δήλωσε πως «η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής είναι πολύ μεγάλη», με την ίδια να εκφράζει την αισιοδοξία ότι η φωτιά θα τεθεί σύντομα υπό έλεγχο.

Έξι λεπτά αργότερα, στις 15:27, εκδηλώθηκε πυρκαγιά, σε δασική έκταση, στον Βαρνάβα, με τοπωνύμιο Κοκορέτζιζα, του δήμου Μαραθώνα, στην Αττική.  Την αντιμετώπισαν 13 πυροσβέστες με 5 οχήματα, το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων και 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων. Σε αυτό το μέτωπο ευτυχώς οι αρχές κινητοποιήθηκαν άμεσα και οι φωτιά οριοθετήθηκε άμεσα, χωρίς να υπάρξουν περαιτέρω προβλήματα.