Ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι η ευρεία συνεδρίαση στο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, για το μεταναστευτικό, με την παρουσία του ευρωπαίου επιτρόπου Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρη Αβραμόπουλου, του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιώργου Κουμουτσάκου, και του υπουργού Ναυτιλίας, Γιάννη Πλακιωτάκη.

Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο ευρωπαίος επίτροπος δήλωσε πως κατά τη διάρκεια της σύσκεψης παρουσιάστηκε η κατάσταση που επικρατεί στην ευρύτερη περιοχή, σημειώνοντας πως -παρά τις αυξημένες ροές- είναι υπό έλεγχο.

Στο πλαίσιο αυτό, εμφανίστηκε επιφυλακτικός για το μέλλον στο προσφυγικό, ωστόσο διαβεβαίωσε πως «με δεδομένη τη βούληση της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει τα ζητήματα, είναι βέβαιο ότι η διαχείριση του μεταναστευτικού ζητήματος θα είναι ακόμα πιο αποτελεσματική στο μέλλον».

Την ίδια ώρα, επεσήμανε πως η Ελλάδα δεν είναι μόνη της στο ζήτημα, ενώ χαρακτήρισε τη συνεργασία της Τουρκίας απαραίτητη.

Πήγη: onetv.gr