temp 25 oC weather-icon
20oC
30oC
News Now
Μάχη με τις φλόγες σε τέσσερα μέτωπα
Ελλάδα

Μάχη με τις φλόγες σε τέσσερα μέτωπα

Μέσα σε λίγες ώρες το απόγευμα της Παρασκευής εκδηλώθηκαν τέσσερις πυρκαγιές

Δύο πυρκαγιές ξέσπασαν το απόγευμα της Παρασκευής σε περιοχές της Αττικής. Η πρώτη εκδηλώθηκε σε αγροτοδασική έκταση στον δήμο Ασπροπύργου. Στην περιοχή έχουν σπεύσει και επιχειρούν 14 πυροσβέστες με 7 οχήματα, επιπλέον 10 πυροσβέστες και 5 οχήματα από το ΜΕΤΠΕ και ένα ελικόπτερο. Η δέυτερη φωτιά ξέσπασε στην περιοχή Κάτω Σούλι στον Μαραθώνα, επίσης σε αγροτοδασική έκταση. Κινητοποιήθηκαν 21 πυροσβέστες με 7 οχήματα και μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος.

Λίγη ώρα αργότερα μεγάλη φωτιά ξέσπασε στην Εύβοια. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Πλατάνια, του δήμου Διρφύων – Μεσσαπίων Ευβοίας. Κινητοποιήθηκαν και επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 14 οχήματα, 18 άτομα πεζοπόρου τμήματος και 2 αεροσκάφη. Μία τέταρτη πυρκαγιά ξέσπασε λίγο πριν τις 16.30 στην περιοχή της Προκοπάτα στην Κεφαλονιά. Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις οι οποίες ενισχύθηκαν μετά την πρώτη κινητοποίηση και πλέον επιχειρούν: 26 πυροσβέστες (19 πυροσβέστες με 6 οχήματα, 7 άτομα πεζοπόρου τμήματος), 1 αεροσκάφος, 1 ελικόπτερο και 2 μικρότερα αεροσκάφη PZL

Στόχος η πυρκαγιά να περιοριστεί γρήγορα καθώς στην ευρύτερη περιοχή πνέουν άνεμοι που δεν διευκολύνουν την κατάσβεση ενώ για την ώρα τουλάχιστον δεν υπάρχει κίνδυνος για κατοικημένη περιοχή.

Περισσότερα
Ροή Ειδήσεων