Αλλαγές στο μηχανογραφικό δελτίο των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων αναμένονται τις επόμενες ημέρες.

Παράταση στην υποβολή των φετινών μηχανογραφικών δελτίων δίνει το υπουργείο Παιδείας ώστε να μελετηθούν τυχόν αδυναμίες των νέων τμημάτων στην ανώτατη εκπαίδευση, ενώ έχει ζητηθεί από τα πανεπιστήμια της χώρας να καταθέσουν εντός ολίγων ημερών στο υπουργείο Παιδείας ποια από τα νέα τμήματα που προστέθηκαν φέτος σ' αυτό έχουν εγκεκριμένο πρόγραμμα.

Παράλληλα το υπουργείο Παιδείας προχωράει άμεσα στην κατάθεση της διάταξης για το πανεπιστημιακό άσυλο.

Αυτές ήταν οι «ειδήσεις» που προέκυψαν μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο υπουργείο Παιδείας απ όπου και ανακοίνωσε ότι θα ακολουθήσουν και άλλες επισκέψεις σε αλλά υπουργεία της κυβέρνησης τις επόμενες ημέρες.

Τόσο ο πρωθυπουργός όσο και η κυρία Κεραμέως σχολίασαν τον συμβολικό χαρακτήρα της πρώτης επίσκεψης στο υπουργείο Παιδείας, ενώ ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στους εκπαιδευτικούς της χώρας προς τους οποίους δήλωσε ότι θα βρουν την κυβέρνηση σύμμαχο, ενώ ανέφερε ότι στόχος του είναι να γίνει η ζωή των Ελλήνων καλύτερη.

Μετά από συζήτηση μιας περίπου ώρας με τον πρωθυπουργό, η κυρία Κεραμέως δήλωσε ότι το εξεταστικό σύστημα Γαβρόγλου εφαρμόζεται την επόμενη χρόνια, με εξορθολογισμό όμως της εξεταστέας ύλης, ενώ δεν θα ιδρυθεί η Τετάρτη Νομική Σχολή στην Πάτρα.

«Δεν είναι θέμα Πάτρας, είναι θέμα Νομικής» είπε η κυρία Κεραμέως και αναφέρθηκε στους δεκάδες ανέργους δικηγόρους της χώρας.