Μέσω ανακοίνωση της η UEFA έκανε γνωστά τα ποσά που θα λάβουν οι ομάδες που θα αγωνιστούν στο Champions League της σεζόν 2019-2020.

Οι 32 ομάδες που θα συμμετέχουν στη φάση των ομίλων θα πάρουν από 15,25 εκατομμύρια ευρώ. Για κάθε νίκη που κάνουν θα λαμβάνουν 2,75 εκατ. ευρώ και 900.000 για κάθε ισοπαλία.

Οι ομάδες που θα φτάσουν στους «16» της διοργάνωσης θα πάρουν η καθεμιά από 9,5 εκατομμύρια ευρώ και 10,5 εκατομμύρια ευρώ, όσες φτάσουν μέχρι τα τα προημιτελικά.

Οι τέσσερις που θα φτάσουν στα ημιτελικά θα πάρουν από 12 εκατομμύρια ευρώ και από 15 εκατομμύρια ευρώ οι δύο που θα αγωνιστούν στον μεγάλο τελικό. Η ομάδα που θα σηκώσει την κούπα με τα «μεγάλα αυτιά» θα λάβει επιπλέον 4 εκατομμύρια ευρώ.

Όσον αφορά το μάρκετ πουλ ανέρχεται στα 292 εκατομμύρια ευρώ και θα μοιραστεί ανάλογα με τα χρήματα που αξιώνει κάθε χώρα για τα τηλεοπτικά της. Τέλος, θα υπάρχει και ένα συγκεκριμένο ποσό που θα δίνεται σε κάθε ομάδα για την συμμετοχή της στα προκριματικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης και θα είναι κοντά στο 1 εκατ. ευρώ.

Φυσικά τα εν λόγω ποσά αφορούν άμεσα τόσο τον Ολυμπιακό, όσο και τον ΠΑΟΚ, καθώς οι δύο ομάδες «παλεύουν» ώστε να μπουν στους ομίλους του Champions League. Σε περίπτωση που το καταφέρουν, τότε πρόκειται να γεμίσουν για τα καλά τα ταμεία τους, αν αναλογιστεί κανείς τους παραπάνω αριθμούς.