Σοβαρά προβλήματα και εκτεταμένες ζημιές προκάλεσε η σφοδρή καταιγίδα που ξέσπασε λίγο πριν τις 9 το βράδυ της Τετάρτης στον νομό Ημαθίας. Σύμφωνα με το verianet.gr η καταιγίδα είχε σύντομη διάρκεια, αλλά ήταν πρωτοφανούς έντασης.

Ο ιδιαίτερα δυνατός αέρας και η καταρρακτώδης βροχή, προκάλεσαν προβλήματα και εκτεταμένες ζημιές στο νομό, ενώ κινδύνευσαν ακόμα και άνθρωποι.

Στην Νάουσα σημειώθηκε και έντονη χαλαζόπτωση, ενώ στην Αλεξάνδρεια, κοντά στο Βρυσάκι, λεωφορείο προσέκρουσε σε δέντρο που έπεσε από τον δυνατό αέρα. Στο δρόμο Βέροιας – Μακροχωρίου, την ώρα της καταιγίδας, μητέρα εγκλωβίστηκε σε στάση λεωφορείου με το ανήλικο παιδάκι της και έσπευσε στο σημείο να την παραλάβει περιπολικό της αστυνομίας. Σε πολλά σημεία οι δρόμοι έκλεισαν καθώς λόγω του δυνατού αέρα, κάδοι απορριμμάτων μεταφέρθηκαν στο κέντρο του οδοστρώματος.

Δέντρα και κλαδιά έπεσαν σε πολλά σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου ενώ αρκετά από αυτά προκάλεσαν ζημιές στα καλώδια της ΔΕΗ με αποτέλεσμα περιοχές του νομού να μείνουν χωρίς ρεύμα. Το τηλεφωνικό κέντρο της πυροσβεστικής και της αστυνομίας δέχτηκαν δεκάδες κλήσεις για εγκλωβισμούς. Προς το παρόν παραμένει άγνωστη η έκταση των ζημιών στις αγροτικές καλλιέργειες αλλά εκφράζονται φόβοι για ολική καταστροφή.

Δείτε βίντεο: