«Πυρά» προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα εκτόξευσε ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης, σημειώνοντας – απαντώντας εμμέσως σε όσα είπε χθες για τον ίδιο στη συνέντευξη στον ΣΚΑΪ – ότι «και εγώ έκανα λάθος που τον επέλεξα».

Μιλώντας για την περίφημη διαπραγμάτευση που έγινε το πρώτο εξάμηνο της διακυβέρνησης Τσίπρα, ο κ. Βαρουφάκης σημείωσε πως ο πρωθυπουργός ήξερε πολύ καλά τι κάνω. «Το σχέδιο ήταν εν γνώσει του υπουργικού Συμβουλίου και του ελληνικού λαού».

Ο Γιάνης Βαρουφάκης υπογράμμισε ακόμη ότι το γεγονός ότι φεύγουν τα παιδιά μας στο εξωτερικό είναι απόρροια της αλλαγής στάσης της κυβέρνησης απέναντι στο μήνυμα που έστειλε ο ελληνικός λαός στο δημοψήφισμα του 2015 ενώ πρόσθεσε ότι η κατάσταση στις τράπεζες είναι χειρότερη από αυτή που ήταν το 2014.

Σύμφωνα με τον κ. Βαρουφάκη «ο κ. Τσίπρας έχει κάνει λάθος στρατηγική επιλογή για να δικαιολογήσει τη συνθηκολόγηση, είχε επιλογή να δηλώσει αφελής ή να δηλώσει ένοχος. Δηλώνει αφελής, δεν είναι αφελής σας διαβεβαιώ».

Προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, λέει για να προσθέσει. «Είχαμε επιλέξει να προβούμε σε ρήξη με τους δανειστές, κατεβήκαμε στο λαό με πολύ καθαρή θέση ότι προαπαιτούμενο είναι το κούρεμα, όταν έχεις πτωχεύσει χρειάζεσαι κούρεμα χρέους , και όλα τα κόμματα έπρεπε να συμφωνήσουμε σε αυτό» επισήμανε.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης επέμεινε δε στη στρατηγική της ρήξης λέγοντας ότι «αν η ρήξη μας βγάλει από το ευρώ θα είναι επιλογή μας», ενώ αποκάλεσε χαμένη την ψήφο στον ΣΥΡΙΖΑ.