Με κεντρικό μήνυμα ότι το ΚΙΝΑΛ αποτελεί εγγυητή της πολιτικής σταθερότητας και αντίβαρο ανάμεσα «στις συντηρητικές πολιτικές της ΝΔ» από τη μία και «τον ανεύθυνο και αχαλίνωτο ΣΥΡΙΖΑ στην αντιπολίτευση» ξεκίνησε την προεκλογική ομιλία της στο Θησείο η Φώφη Γεννηματά.

Λιγότερο από τέσσερα εικοσιτετράωρα προτού ανοίξουν οι κάλπες, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής επιχείρησε να συσπειρώσει τους παραδοσιακούς ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, εξαπολύοντας εκατέρωθεν επιθέσεις στα δύο αντίπαλα κόμματα.

Καταρχάς η κ. Γεννηματά επιτέθηκε σφοδρά κατά του Αλέξη Τσίπρα ο οποίος «αποδοκιμάστηκε και φεύγει αφήνοντας όμως πίσω του μεγάλη ζημιά και βαριά κληρονομιά».

Μάλιστα, σχολιάζοντας τη χθεσινή συνέντευξή του στον Σκάι τον επέκρινε πως είπε ότι όλα είναι καλώς καμωμένα.

«Για τίποτα δεν φταίει και όπου φταίνε, φταίνε οι άλλοι. Φαίνεται δεν έχει καταλάβει, όπως τότε στο Μάτι, ότι οι κάμερες ήταν συνέχεια ανοιχτές. Καλώς καμωμένο κ. Τσίπρα το 3ο αχρείαστο μνημόνιο, μαζί με τον κ. Βαρουφάκη; Οι δεσμεύσεις που καθήλωσαν την οικονομία, οι εξοντωτικοί φόροι, οι μειώσεις στις συντάξεις, η συνειδητή  φτωχοποίηση της μεσαίας τάξης, που δημιούργησε το ΠΑΣΟΚ», τόνισε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ ότι καλλιέργησε τον διχασμό και προχώρησε σε παραχωρήσεις στα εθνικά θέματα.

Από το… «βρώμικο ’89» έως τον Κώστα Καραμανλή

Στη συνέχεια η κ. Γεννηματά επιχείρησε να συνδέσει τους δύο μεγάλους αντιπάλους της με αναδρομή από το «βρώμικο ’89» μέχρι τη διακυβέρνηση από τον Κώστα Καραμανλή.

«Τώρα βγαίνουν στη φόρα τα μυστικά που ενώνουν τόσα χρόνια τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ. Ο σχεδιασμός τους για τη λεηλασία του ΠΑΣΟΚ, της δημοκρατικής παράταξης, ξεκίνησε από το 1989 εναντίον του Ανδρέα Παπανδρέου.

Και τους οδήγησε να συγκαλύψουν τις τεράστιες ευθύνες της ΝΔ και της κυβέρνησής της από το 2004 έως το 2009 για τον εκτροχιασμό της οικονομίας και την κρίση», είπε.

«Τώρα τσακώνονται για το ποιος έκανε τις υποχωρήσεις στο θέμα των Σκοπίων. Η αλήθεια είναι, όμως, ότι και οι δύο παρέδωσαν όλα τα όπλα που είχε εξασφαλίσει ο Ανδρέας Παπανδρέου με την ενδιάμεση συμφωνία για την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό. Τους πρόδωσαν οι επιστολές  του κ. Καραμανλή που τις έκρυβαν όλα αυτά τα χρόνια. Αρκετά και με τους δύο», τόνισε και επανέλαβε την φράση της πως «είτε ψηφίσεις Τσίπρα είτε Μητσοτάκη βγαίνει Καραμανλής».

Τα «επιτεύγματα» του ΣΥΡΙΖΑ

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ συνέχισε απαριθμώντας τα έργα και τις ημέρες της «Πρώτης Φοράς Αριστερά» στην εξουσία δίνοντας έμφαση στην ανεργία, τις περικοπές των συντάξεων, την υποβάθμιση της δημόσιας υγείας, τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας και την παραπαίουσα ΔΕΗ.

«Με τη δεξιά να σαρώνει κατακτήσεις και με ισχυρό αντιπολιτευτικό πόλο τον ανεύθυνο ΣΥΡΙΖΑ με τον Ρουβίκωνα παρά πόδα, η χώρα μπαίνει σε περιπέτειες, η χώρα θα καεί», τόνισε η Φώφη Γεννηματά επισημαίνοντας τις προτεραιότητες που θέτει το Κίνημα Αλλαγής.

«Βασική προϋπόθεση για να πετύχουμε είναι η αλλαγή του στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα από 3,5% σε 2%, μείωση του ΦΠΑ, του ΕΝΦΙΑ και του συντελεστή φορολογίας επιχειρήσεων, νέο ΕΚΑΣ με κατώτερο εισόδημα 700 ευρώ για το ζευγάρι των ηλικιωμένων, μείωση της φορολογίας των αγροτών στο 13%, και αποσύνδεση των ασφαλιστικών εισφορών από το εισόδημα.

«Εκβιάζει ο Μητσοτάκης για την αυτοδυναμία»

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο αυτοδυναμίας της ΝΔ ισχυριζόμενη ότι η επίτευξή της δεν θα εξασφαλίσει την πολιτική σταθερότητα.

«Όλοι όσοι ρίχνουν δάκρυα για την απλή αναλογική και τον κίνδυνο να γίνουν εκλογές που θα οδηγήσουν στο χάος, δεν εξηγούν στον ελληνικό λαό ότι αν δεν υπάρξει στην επόμενη Βουλή πλειοψηφία 200 βουλευτών δεν θα αλλάξει ο εκλογικός νόμος.

Οι επόμενες εκλογές – όποτε γίνουν – θα γίνουν με απλή αναλογική οδηγώντας και σε κατακερματισμό δυνάμεων και σε αδυναμία σχηματισμού κυβέρνησης, από την ώρα που ο κ. Τσίπρας που ψήφισε την απλή αναλογική μας λέει ότι δεν συνεργάζεται με κανέναν», τόνισε και κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη δήλωσή του πως θα οδηγηθούμε σε νέες εκλογές τον Αύγουστο αν η ΝΔ δεν κατακτήσει την αυτοδυναμία.

«Εκβιάζει ωμά τον ελληνικό λαό με το όπλο του κ. Τσίπρα – την απλή αναλογική. Δεν το κάνει πρώτη φορά η Νέα Δημοκρατία, το έκανε και το 2012. Οδήγησε τη χώρα δύο φορές σε εκλογές. Το ίδιο έκανε και ο ΣΥΡΙΖΑ το 2015. Η προτεραιότητα της ΝΔ δεν είναι η πολιτική σταθερότητα αλλά το πώς θα κατακτήσει την εξουσία», είπε η Φώφη Γεννηματά.

Πηγή: onetv.gr