Το καλοκαίρι είναι η τέλεια εποχή για διασκέδαση, μπάνιο και παιχνίδια, πολλά παιχνίδια. Ωστόσο η  αυξημένη θερμοκρασία αλλά και η αυξημένη σωματική δραστηριότητα των μικρού σας το καλοκαίρι  μπορεί να οδηγήσει εύκολα και γρήγορα σε αφυδάτωση. Τι πρέπει να κάνετε για να το αποφύγετε αυτό και εντέλει πόσο νερό χρειάζεται ένα παιδί το καλοκαίρι;

Η ημερήσια ποσότητα νερού που χρειάζεται ένα παιδί εξαρτάται από την ηλικία και το βάρος, φυσικά την θερμοκρασία που επικρατεί, καθώς και από τις δραστηριότητες που έχει αλλά και  την διατροφή του, που επηρεάζουν σε σημαντικό βαθμό τις καθημερινές του ανάγκες του σε νερό. Καλό είναι πάντως να πίνει τουλάχιστον έξι με οκτώ ποτήρια νερό την ημέρα και να τρώει τη συνιστώμενη ημερήσια  μερίδα φρούτων φυσικών χυμών και λαχανικών.

Μην αμελείτε λοιπόν να θυμίζετε στο παιδί σας να πίνει νερό και  χυμούς. Μεγάλη προσοχή χρειάζεται στους εφήβους που ασχολούνται με αθλήματα σε ανοιχτούς χώρους όπου η έκθεση στον ήλιο, η ζέστη και η άσκηση δημιουργούν τις ιδανικές συνθήκες για ταχύτατη αφυδάτωση.

Ειδικά για τις ομάδες αυτές, η ενυδάτωση δεν πρέπει ποτέ να γίνεται μόνο με σκέτο νερό, αλλά με σκευάσματα του εμπορίου πλούσια σε ηλεκτρολύτες.

Έτσι ή αλλιώς τα παιδιά είναι προτιμότερο να καταναλώνουν τους φυσικούς φρέσκους χυμούς από τους συσκευασμένους.

Για πρωινό εκτός των άλλων καλό είναι να πίνουν ένα ποτήρι γάλα ή χυμό.

Νερό και φρούτα είναι απαραίτητα στη θάλασσα. Ακόμα και αν δεν διψάει το παιδί, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, πρέπει να πίνει νερό ή να τρώει φρούτα.

Σαλάτες και ελαφριά γεύματα, ειδικά τις πολύ ζεστές ημέρες, είναι η ιδανική επιλογή, καθώς τα λαχανικά που περιέχονται σε μια σαλάτα έχουν πλούσια περιεκτικότητα σε νερό.

Αντί για το κλασικό παγωτό, η καλύτερη επιλογή είναι οι σπιτικές γρανίτες, που είναι δροσιστικές και πολύ πιο υγιεινές.

Γενικότερα τις πολύ ζεστές ημέρες όπως αυτές που διανύουμε προστατεύστε τα παιδιά σας από τις υψηλές θερμοκρασίες και προσπαθήστε να τα δροσίσετε. Αποφύγετε να βγαίνετε από το σπίτι τις μεσημεριανές ώρες, και προτιμήστε να κάνετε το πρωί μία βόλτα στο πάρκο ή στην παιδική χαρά. Αν δεν είστε διακοπές κάπου δίπλα στη θάλασσα, για να δροσιστείτε επισκεφθείτε ένα water park, αγοράστε πλαστική πισίνα για το μπαλκόνι, παίξτε  με νεροπίστολα και καταναλώστε δροσερά και ελαφριά σνακς. Καλό καλοκαίρι!