Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης και η Πρόεδρος του Ο.Π.ΑΝ. κα Σταυρούλα Αντωνάκου παρευρέθηκαν σήμερα, στα Βοτσαλάκια, όπου πραγματοποιούνται ορισμένες από τις αθλητικές δραστηριότητες του 5ου Piraeus Sports Camp και απένειμαν τα διπλώματα συμμετοχής στους μαθητές  με τη λήξη της 2ης περιόδου.

Στο Piraeus Sports Camp, το οποίο διοργανώνεται  από τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (Ο.Π.Α.Ν.), με την υποστήριξη της ΠΑΕ Ολυμπιακός για 5η συνεχόμενη χρονιά συμμετέχουν δωρεάν,  μαθητές Δημοτικών σχολείων της πόλης μας.

Υπενθυμίζεται, ότι στα τέσσερα προηγούμενα  χρόνια διεξαγωγής του Piraeus Sports Camp έχουν αθληθεί περισσότερα από 4.000 παιδιά.

Τα παιδιά συμμετέχουν σε αθλήματα όπως μπάσκετ, κολύμβηση, βόλεϊ, ποδόσφαιρο, καθώς και σε παιδαγωγικά παιχνίδια.

Τη διεξαγωγή των  αθλημάτων του Piraeus Sports Camp έχουν αναλάβει  προπονητές των ακαδημιών του Ολυμπιακού.

Το 5ο Piraeus Sports Camp διεξάγεται στις εξής αθλητικές εγκαταστάσεις:

Κλειστό γυμναστήριο Π. Σαλπέας-Ακτή Ξαβερίου

Δωδεκανήσου 28, 1ο Γυμνάσιο Καμινίων

Κλειστό γυμναστήριο 2ου Λυκείου (Τζαβέλα) Καστέλλα

Κλειστό γυμναστήριο 3ου Λυκείου- Μαυρομιχάλη

Πλαζ Βοτσαλάκια (Καραγεώργη Σερβίας 6) – Καστέλλα

Το 5ο Piraeus Sports Camp διεξάγεται σε τέσσερις περιόδους και θα ολοκληρωθεί στις 12 Ιουλίου 2019.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης σε δήλωσή του σημείωσε:

«Το Piraeus Sports Camp διοργανώνεται για 5η χρονιά στην πόλη μας από τον Δήμο Πειραιά και τον Ο.Π.Α.Ν. με την υποστήριξη της ΠΑΕ Ολυμπιακός και αποτελεί μια από τις πιο θετικές και επιτυχημένες  δράσεις του Δήμου. Το Piraeus Sports Camp είναι δωρεάν για όλα τα παιδιά που συμμετέχουν και πρόκειται για μια σημαντική παροχή, καθώς δίνουμε  την ευκαιρία στους δημότες μας, να απασχοληθούν τα παιδιά τους το καλοκαίρι με αθλητικές και δημιουργικές δραστηριότητες. Είναι χαρακτηριστικό πως όλα αυτά τα χρόνια  έχουν συμμετάσχει στο Piraeus Sports Camp 4.000 παιδιά. Τα παιδιά παίζουν ποδόσφαιρο, βόλεϊ, κάνουν κολύμβηση, αθλούνται και διασκεδάζουν με τη βοήθεια των προπονητών του Ολυμπιακού.  Είναι μια επιτυχημένη πρωτοβουλία με θετικά αποτελέσματα και επιθυμία μας είναι να διευρυνθεί και να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο προκειμένου να φιλοξενήσουμε ακόμα περισσότερα παιδιά, παρά το γεγονός ότι υπάρχει έλλειψη εγκαταστάσεων στην πόλη. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσοι συμβάλουν  και φυσικά τους γονείς που στέλνουν τα παιδιά τους εδώ, τα οποία περνούν όμορφα, αθλούνται, κοινωνικοποιούνται και απολαμβάνουν τα οφέλη του αθλητισμού. Αυτό είναι σημαντικό για εμάς και είμαστε χαρούμενοι που βλέπουμε τα παιδιά να χαμογελούν».

Η Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. κα Σταυρούλα Αντωνάκου σε δήλωσή της επεσήμανε:

«Για 5η χρονιά διεξάγεται το Piraeus Sports Camp, μια διοργάνωση που αποτελεί θεσμό πλέον για τον Πειραιά. Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον Ολυμπιακό, γιατί χωρίς αυτόν δεν θα μπορούσαμε να διοργανώσουμε τα δωρεάν Summer Camp. Όπως έχουμε ξαναπεί, είμαστε από τις λίγες  πόλεις στην Ελλάδα  που προσφέρουμε καλοκαιρινά camp κάθε χρόνο δωρεάν για τα παιδιά των δημοτών μας.  Είμαστε πολύ χαρούμενοι γι΄ αυτό και θέλουμε κάθε χρόνο να υλοποιούμε περισσότερες δραστηριότητες.  Φέτος για πρώτη χρονιά εγκαινιάσαμε και ένα summer camp για παιδιά της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με ειδικές ανάγκες, το οποίο ολοκληρώνεται την άλλη εβδομάδα.  Θέλουμε να κάνουμε πράγματα και πιστεύω ότι στο μέλλον θα διοργανώσουμε ακόμα περισσότερες δραστηριότητες για τη νεολαία του Πειραιά».

Ο Διευθυντής του Δικτύου Σχολών του Ολυμπιακού κ. Βασίλης Νάνος, σε δήλωσή του σημείωσε:

«Καταφέραμε και καθιερώσαμε το Piraeus Sports Camp στον Πειραιά. Ο Ολυμπιακός στηρίζει αυτές τις πρωτοβουλίες, θέλουμε να είμαστε δίπλα στους δημότες του Πειραιά και φυσικά να παρέχουμε στα παιδιά ό,τι καλύτερο. Το βασικό για εμάς είναι να διασκεδάζουν και να νιώθουν ότι ανήκουν σε μια πολύ μεγάλη οικογένεια».

Πληροφορίες για το 5ο Piraeus Sports Camp

Επόμενες περίοδοι Camp: Γ΄  από 01  έως  05/7 και Δ΄ από  08 έως 12/7.

Σημειώνεται πως οι εγγραφές συνεχίζονται για την Δ΄ περίοδο έως την Παρασκευή 5 Ιουλίου 2019.

Κάθε παιδί μπορεί να δηλώσει συμμετοχή σε μια μόνο περίοδο. Για την εγγραφή,  χρειάζεται ο κηδεμόνας να προσκομίσει λογαριασμό ρεύματος ή τηλεφώνου.

Σημεία εγγραφών (καθημερινά 10:00-14:00) :

Α’ Δημοτική Κοινότητα – Λ. Χατζηκυριακού 89 & Κλεισόβης – 210 4599957

Β’ Δημοτική Κοινότητα – Δραγάτση 1A – 210 4220064

Δ’ Δημοτική Κοινότητα – Σπυρίδωνος, Πρώην Στρατόπεδο Παπαδογιωργή – 210 4827026

Ε’ Δημοτική Κοινότητα – Καλλέργη 142 – 210 4622589

Πλαζ Βοτσαλάκια- Καραγεώργη Σερβίας 6, Καστέλλα – 210 4136355

Ώρες Camp:

08:30-08:45 Προσέλευση Παιδιών

09:00-13:30 Δραστηριότητες

14:00-14:15 Αναχώρηση παιδιών.

Οι παροχές για όλα τα παιδιά που  συμμετέχουν είναι t-shirt Camp,  ελαφρύ γεύμα, φρούτο και βεβαίωση συμμετοχής.