Καλεσμένος στην εκπομπή One Report βρέθηκε ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Άγγελος Συρίγος.

Συζητώντας με τους Δ. Νασόπουλο και Γ. Χουδαλάκη, ο κ. Συρίγος μίλησε για το πώς  βοήθησε να κινηθούν οι διαδικασίες για να αποκτήσουν την ελληνική ιθαγένεια οι Γιάννης και Θανάσης Αντετοκούνμπο. Όπως δήλωσε, το 2013 ως γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών είχε ασχοληθεί προσωπικά με το θέμα, ώστε σε χρόνο ρεκόρ, τα αδέλφια Αντετοκούνμπο να πάρουν την ελληνική ιθαγένεια.

Ο κ. Συρίγος, μιλώντας για την στρατηγική στόχευση της Τουρκίας σε ό,τι έχει να κάνει με την κλιμάκωση των προκλήσεων και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, εκτίμησε πως η Τουρκία βλέπει να χάνει σταδιακά την ηγεμονική θέση της και επιχειρεί να ξαναμπεί στο παιχνίδι, υπογραμμίζοντας επίσης πως λόγω της αλαζονικής πολιτικής του Ερντογάν έχουν έρθει στην αγκαλιά της Ελλάδας το Ισραήλ, η Αίγυπτος και οι ΗΠΑ.

«Η Τουρκία έχει μπει σε μία τροχιά απομάκρυνσης από τη Δύση. Αν μπορούσε να είχε φύγει χθες, θα το είχε ήδη κάνει, όμως ακόμα εξαρτάται άμεσα από την δυτική οικονομία» δήλωσε σχετικά ο κ. Συρίγος, συμπληρώνοντας ωστόσο: «Οι ΗΠΑ ακόμα δεν έχουν παίξει με την τουρκική οικονομία, η οποία βρίσκεται στο χείλος της καταστροφής».

Πηγή: onetv.gr