Καλεσμένος στην εκπομπή One Talk βρέθηκε ο υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Παναγιώτου σε μία πολιτική συζήτηση με το βλέμμα στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Συζητώντας με τους Δ. Μανιάτη και Αρ. Ραβανό και σχολιάζοντας τη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα για το αν μπορεί να γυρίσει το παιχνίδι στις εθνικές εκλογές, ο κ. Παναγιώτου σημείωσε ότι ένα κόμμα εξουσίας, όπως είναι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πάντα στόχο την πρώτη θέση, άρα έχει στόχο να γυρίσει το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών. «Έχει δύο επιχειρήματα για αυτό το λόγο, πρώτον ότι είναι άλλα τα διακυβεύματα των εθνικών εκλογών έναντι των ευρωεκλογών, παρά το γεγονός ότι στις τελευταίες ευρωεκλογές μπήκε μπροστά το εθνικό στοιχείο στις κάλπες. Το δεύτερο επιχείρημα είναι η αυξημένη αποχή που σημειώθηκε στις ευρωεκλογές και ο όγκος ψηφοφόρων που θα προσέλθει στις κάλπες των εθνικών εκλογών είναι ικανός να αλλάξει το αποτέλεσμα», δήλωσε σχετικά ο κ. Παναγιώτου.

«Έχουμε δύο κρίσιμες εβδομάδες μπροστά μας και μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα ξεκαθαρίζει το τοπίο για τους ψηφοφόρους» είπε ο κ. Παναγιώτου αφήνοντας αιχμές για το οικονομικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας, κάνοντας λόγο για επανατοποθετήσεις και επαναθεωρήσεις του εκλογικού σώματος. Μιλώντας για το εγχείρημα της Προοδευτικής Συμμαχίας και τις επιθέσεις που δέχεται από το χώρο του κέντρου, ο κ. Παναγιώτου, δήλωσε πως θα πρέπει πρώτα κανείς να σκεφτεί πως οι ψηφοφόροι δεν κλέβονται αλλά χάνονται λόγω κακής πολιτικής.

«Ένα μεγάλο κομμάτι του Κινήματος Αλλαγής είναι αντιδεξιό και ένα άλλο κομμάτι είναι αντι-ΣΥΡΙΖΑ» δήλωσε ο κ. Παναγιώτου, μιλώντας για το ΚΙΝΑΛ.

«Επειδή συνεργάστηκε με τους Ανεξάρτητους Έλληνες ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν έγινε δεξιό κόμμα. Όσοι τα λένε αυτά, δεν καταλαβαίνουν από πολιτική ιστορία», είπε ο κ. Παναγιώτου υπογραμμίζοντας πως τα κόμματα έχουν αφομοιωτικές διαδικασίες και αναφέροντας συνεργασίες κομμάτων της ελληνικής πολιτικής ιστορίας, που δεν αλλοίωσαν την ταυτότητα των επιμέρους κομμάτων.

Ο κ. Παναγιώτου μίλησε επίσης για το ευρωπαϊκό πολικό σκηνικό και τις δυναμικές που αναπτύσσονται με την άνοδο της ακροδεξιάς, υπογραμμίζοντας πως το στοίχημα είναι ο ευρωπαϊκός σοσιαλισμός πρέπει να εντάξει περισσότερο αριστερό στοιχείο στους κόλπους του.

Καταλήγοντας ο κ. Παναγιώτου δήλωσε ότι το στοίχημα των εκλογών είναι να βγει πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς «θα βοηθήσει και τον τόπο και την Ευρώπη», αμφισβητώντας ταυτόχρονα τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων.

Πηγή: onetv.gr