Συνολικά 240 άνθρωποι τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων που σημειώθηκαν την νύχτα της Πέμπτης 21/6 μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών στην Τιφλίδα, την πρωτεύουσα της Γεωργίας, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας αυτής του Καυκάσου.

Σύμφωνα με την πηγή αυτήν, 160 διαδηλωτές και 80 αστυνομικοί τραυματίστηκαν από σφαίρες με επικάλυψη καουτσούκ και τα δακρυγόνα που εκτοξεύτηκαν κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων αυτών, οι οποίες προκλήθηκαν από την επίμαχη ομιλία ενός ρώσου βουλευτή στο κοινοβούλιο της Γεωργίας.

Το Κρεμλίνο κατήγγειλε σήμερα Παρασκευή τις διαδηλώσεις στη Γεωργία ως «ρωσοφοβική πρόκληση».

«Αυτό που συνέβη χθες στη Γεωργία δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια ρωσοφοβική πρόκληση και δεν μπορεί να προκαλέσει την ανησυχία μας» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, προσθέτοντας πως υπάρχουν «ενδείξεις επιθετικότητας εναντίον ρώσων πολιτών».

Ο Πεσκόφ δήλωσε πως «καταδικάζει δριμύτατα» αυτές τις διαδηλώσεις και πως ανησυχεί για την ασφάλεια των πολυάριθμων ρώσων τουριστών που μεταβαίνουν στη Γεωργία.

Ηγέτες της γεωργιανής αντιπολίτευσης ζήτησαν σήμερα να οργανωθούν «διαρκείς μαζικές διαδηλώσεις» εναντίον της κυβέρνησης και υποσχέθηκαν πως μια νέα συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Παρασκευής από τις 19:00 (τοπική ώρα, 18:00 ώρα Ελλάδας) στην Τιφλίδα.

(Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ)