Βρήκε τον νεότερο… δάσκαλό του ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Ο Καναδός Φέλιξ Αλιασίμ -που θα συμπληρώσει τον Αύγουστο το 19ο έτος της ηλικίας του (τον ίδιο μήνα έχει τα 21α γενέθλια του ο Έλληνας τενίστας)- νίκησε 2-0 σετ στη μεταξύ τους κόντρα στην προημιτελική φάση του «Fever-Tree Championships» στο Λονδίνο.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πάλεψε στο πρώτο σετ (7-5), αλλά στο δεύτερο δεν κατάφερε να προβάλει ιδιαίτερη αντίσταση (6-2) στο Νο 21 της παγκόσμιας κατάταξης.

Ας ξετυλίξουμε όμως από την αρχή το κουβάρι του αγώνα. Ο Έλληνας τενίστας (Νο 6 στο ranking) αν και ξεκίνησε καλά το παιχνίδι δημιουργώντας διπλό μπρέικ πόιντ, δεν κατάφερε να «σπάσει» το σερβίς του αντιπάλου και έτσι ο αγώνα συνεχίστηκε με κανέναν από τους δύο παίκτες να μην καταθέτει τα «όπλα».

Εκεί ο Καναδός έκανε το 6-5 υπερασπιζόμενος το σερβίς του και έπειτα ήρθε το μπρέικ κατακτώντας έτσι το πρώτο σετ με 7-5 κάνοντας έτσι το έργο του 20χρονου τενίστα πολύ δύσκολο για τη συνέχεια.

Στο δεύτερο σετ ξεκίνησε με νέο μπρέικ από το πρώτο κιόλας γκέιμ του, παίρνοντας ξανά ένα μικρός προβάδισμα. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Τσιτσιπάς αντιμετώπισε ένα πρόβλημα στον ώμο του δεξιού που χεριού καλώντας ιατρικό τάιμ-άουτ.

Ο γιατρός του έδωσε το δικαίωμα να συνεχίσει, όμως ο Έλληνας τενίστας φάνηκε αρκετά επηρεασμένος μη μπορώντας να ακολουθήσει τον ρυθμό που είχε επιβάλλει ο αντίπαλος του με τα δυνατά χτυπήματα που επιχειρούσε.

Πλέον ο Στέφανος θα αρχίσει να επικεντρώνεται στα επόμενα τουρνουά, έχοντας φυσικά ως μεγάλο στόχο την συμμετοχή του στο Γουίμπλετον όπου θα προσπαθήσει να διακριθεί και να ανέβει και άλλο στην παγκόσμια κατάταξη.