Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης αποκάλυψε ότι επικεφαλής στο Ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ τίθεται ο πρώην υπηρεσιακός πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος, ενώ την τελευταία και τιμητική θέση καταλαμβάνει ο ηθοποιός Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης.

Ολόκληρη η παρουσίαση των ψηφοδελτίων θα γίνει την Παρασκευή, στον «Ελληνικό Κόσμο», εκεί που ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα παρουσιάσει όλους τους υποψηφίους της Νέας Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του δημοσιογράφου του One Channel, Γιάννη Χρηστάκου, πέραν του Παναγιώτη Πικραμμένου και του Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη, ακόμα τρία πρόσωπα έχουν «κλειδώσει». Πρόκειται για τον επικεφαλής στρατηγικού σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας, Τάκη Θεοδωρικάκο, την Μαριέττα Γιαννάκου, αλλά και τον καθηγητή Γιώργο Γεραπετρίτη.

Τις 12 θέσεις που θα απαρτίζουν το ψηφοδέλτιο επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας αναμένεται να συμπληρώσουν πρόσωπα από τον χώρο των τεχνών, της επιστήμης, της ιατρικής έρευνας, καθώς και ο πρώην Α/ΓΕΕΘΑ, Μιχαήλ Κωσταράκος προορίζεται για το επικρατείας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει έναν «ευχάριστο» πονοκέφαλο, αφού υπάρχουν πολλά πρόσωπα, τα οποία μπορεί να επιλέξει στις μη εκλόγιμες θέσεις. Πρόσωπα που δεν αποκλείεται στο μέλλον να δούμε στο κυβερνητικό σχήμα.

Ποιος είναι ο Παναγιώτης Πικραμμένος

Ο δικαστικός Παναγιώτης Πικραμμένος επελέγη το 2010 επελέγη για την προεδρία του Συμβουλίου της Επικρατείας, θέση στην οποία παρέμεινε μέχρι τον Μάιο του 2012, οπότε και έλαβε εντολή σχηματισμού υπηρεσιακής κυβέρνησης ως πρωθυπουργός της Ελλάδας σύμφωνα με το άρθρο 37 του Συντάγματος.

Στις 16 Μαΐου 2012, έλαβε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια την εντολή σχηματισμού υπηρεσιακής κυβέρνησης για να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές. Το βράδυ της ίδιας ημέρας ορκίστηκε Πρωθυπουργός, ενώ τα υπόλοιπα δεκαέξι μέλη της κυβέρνησής του ορκίστηκαν ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο στις 17 Μαΐου 2012. Στις 9 Ιουνίου 2012, δήλωσε με επιστολή του ότι παραιτήθηκε από τη λήψη των μηνιαίων αποδοχών του ως Πρωθυπουργός για τη διάρκεια της θητείας του.

Παρά τη σύντομη θητεία του ο Παναγιώτης Πικραμμένος ήρθε στο πολιτικό προσκήνιο με την επιλογή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ να τον εμπλέξει στο σκάνδαλο Novartis.

Ο Παναγιώτης Πικραμμένος μιλώντας στην ολομέλεια της Βουλής σε μια συναισθηματικά φορτισμένη ομιλία απέκρουσε τις σχετικές κατηγορίες λέγοντας:

«Στην αρχή αιφνιδιάστηκα, τώρα όμως κατατρύχομαι από αισθήματα οργής, αγανάκτησης». Και πρόσθεσε με τρεμάμενη φωνή: «Κατηγορούμαι ότι ως ενεργεία δικαστικός λειτουργός δωροδοκήθηκα. Είναι πρόδηλο ότι οι μυθιστορηματικές αυτές κατηγορίες δεν μπορούν να χρησιμοποιούνται για να κατηγορείται άδικα και να σπιλώνεται βάναυσα ένας άνθρωπος που υπηρέτησε 40 χρόνια την ελληνική δικαιοσύνη» υπογράμμισε ο πρώην πρωθυπουργός.

Στο σημείο αυτό ο κ. Πικραμμένος καταχειροκροτήθηκε από τους βουλευτές.

«Η υπηρεσιακή κυβέρνηση του 2012 κλήθηκε να αντιμετωπίσει δύσκολα προβλήματα: Τεταμένες σχέσεις με δανειστές, κίνδυνο μπλακ άουτ στη χώρα, τεράστιες αναλήψεις καθημερινώς από τα ATM, ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών» είπε ο συνταξιούχος δικαστικός. ταραγμένος.

«Έργο μας ήταν να οδηγηθεί η χώρα σε ομαλές εκλογές» τόνισε ο κ. Πικραμμένος.

«Οι ισχυρισμοί αυτοί» είπε αναφερόμενος στους ισχυρισμούς της ανώνυμης προστατευόμενης μάρτυρα με τον κωδικό όνομα Αικατερίνη Κελέση «είναι αποκύημα της φαντασίας του μάρτυρα και δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα διότι επί πρωθυπουργίας μου ουδέποτε καταβλήθηκαν χρήματα ούτε στην ελεγχόμενη ούτε σε καμία άλλη φαρμακευτική εταιρεία. Εμείς το μόνο που κάναμε είναι να δώσουμε χρήματα στον ΕΟΠΥΥ» επισήμανε ο πρώην πρωθυπουργός και έκανε λόγο για «αόριστους και συκοφαντικούς ισχυρισμούς όπως αυτοί της ανώνυμου μάρτυρος».