Τα σχολεία του παρελθόντος είναι για τα σημερινά παιδιά… άγνωστη λέξη. Μπορεί και σήμερα να υπάρχουν προβλήματα στις σχολικές υποδομές, όμως, σίγουρα τα παιδιά έχουν μια πολύ πιο άνετη σχολική ζωή.

Μια σειρά από φωτογραφίες από το παρελθόν έρχονται να θυμίσουν στους 40 και πάνω πώς ήταν τα σχολεία τις προηγούμενες δεκαετίες. Και πώς ήταν οι μαθητές σε μια εποχή φτώχειας αλλά και όρεξης για μάθηση.

————————————————————————————————————

Το Σάββατο με «ΤΑ ΝΕΑ», «Απολυτήρια, Ελεγχοι, Ενδεικτικά των μαθητικών μας χρόνων»  

Μία μοναδική προσφορά για πρώτη φορά

«Αριστα 10’»

Τα Απολυτήρια, οι Ελεγχοι και τα Ενδεικτικά των μαθητικών μας χρόνων. Από το 1905 έως το 1974. Μία επιστροφή στα χρόνια της αθωότητας που θα συγκινήσει και ξυπνήσει μνήμες.

Σε συνεργασία με το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης. Σε μία πολυτελή, σκληρόδετη έκδοση.

———————————————————————————————————————-

Ηταν και μια διαφορετική Ελλάδα, φτωχή, οπισθοδρομική, που καμιά σχέση δεν είχε με τον προοδευμένο κόσμο. Οι φωτογραφίες από σχολεία στο παρελθόν προκαλούν συγκίνηση σε όσους έζησαν εκείνα τα χρόνια. Και θα μπορούσαν να είναι κι ένα μάθημα για τους σημερινούς μαθητές που τα έχουν όλα.

Δείτε ορισμένες ασπρόμαυρες φωτογραφίες μιας εποχής σκληρής αλλά αθώας. Τότε που τα παιδιά είχαν ελάχιστα βιβλία, τότε που ήταν κοντοκουρεμένα, φορούσαν ποδιές, κάποια δεν είχαν παπούτσια αλλά είχαν πολύ θέληση για γνώση.