Ουρές χιλιομέτρων, απίστευτο μποτιλιάρισμα και καθυστερήσεις ωρών,ταλαιπωρούν από το πρωί χιλιάδες κατοίκους του Βόλου και εκδρομείς, που θέλησαν να βγουν από την πόλη και να απολαύσουν λίγη δροσιά στη θάλασσα ή στο Πήλιο.

Το τεράστιο μποτιλιάρισμα με τα χιλιάδες ακινητοποιημένα αυτοκίνητα,στην παραλιακή Βόλου-Αγριας-Νοτίου Πηλίου, έχει μήκος πάνω από 15 χιλιόμετρα και αρχίζει μέσα από το κέντρο της πόλης.

Αιτία για το πρωτόγνωρο κυκλοφοριακό κομφούζιο ειναι η απόφαση να κλεισουν οι αρμόδιες αρχές το μεγάλο τούνελ του περιφερειακού του Βόλου, με αποτέλεσμα τα χιλιάδες οχήματα να εκτρέπονται και να επαναδιοχετεύονται μέσα στην πόλη.

Επικρατεί κομφούζιο παρά τις φιλότιμες προσπάθειες δεκάδων ανδρών της Τροχαίας Βόλου,που βρίσκονται σε όλους τους κόμβους,αλλά δεν μπορούν να βοηθήσουν περαιτέρω τους αγανακτισμένους εγκλωβισμένους οδηγούς.

Είναι χαρακτηριστικό ότι για την διαδρομή Βόλος-Αγρια-Λεχώνια, μήκους 12 χιλιομέτρων απαιτείται πάνω από μιάμιση ώρα και εκατοντάδες οδηγοί αναγκάζονταν να κάνουν αναστροφή και να επιστρέψουν.

Ανάλογες καθυστερήσεις και ταλαιπωρία περιμένουν τους εκδρομείς και στην επιστροφή τους,μετά τις 7 περίπου το απόγευμα.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ