Για αρπαγή, εξύβριση, πρόκληση σωματικών βλαβών κι άσκοπη κινητοποίηση Αρχών, κατηγορούνται ένας 18χρονος και ένας 16χρονος που συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Τροχαίας μετά από καταδίωξη.

Οι δύο νεαροί, άρπαξαν 20χρονο με νοητική στέρηση με το Ι.Χ. αυτοκίνητο που ανήκει στο θείο ενός εκ των δύο. Τον οδήγησαν σε ερημική αγροτική περιοχή στα Μελισσάτικα, όπου τον εξύβρισαν, τον απείλησαν και του προκάλεσαν ελαφρές σωματικές βλάβες, κατηγορώντας τον ότι τους έχει κλέψει τα δίκυκλά τους, κάτι το οποίο δεν έχει εξακριβωθεί προς το παρόν από την έρευνα.

Στη συνέχεια, όλοι μαζί αναχώρησαν από το σημείο. Στο δρόμο που κινούνταν, εντόπισαν μπλόκο της Τροχαίας, σύμφωνα με το magnesianews.gr. Σε σήμα των αστυνομικών να σταματήσουν, εκείνη ανέπτυξαν ταχύτητα και απομακρύνθηκαν.

Λίγο αργότερα, ενώ βρισκόντουσαν στο κέντρο του Βόλου, ο 18χρονος και ο 16χρονος τηλεφώνησαν στην Τροχαία και είπαν ότι εντόπισαν και είχαν πιάσει τον νεαρό – εννοώντας τον 20χρονο – που είχε δήθεν κλέψει το Ι.Χ.αυτοκίνητο το οποίο δεν είχε σταματήσει λίγο νωρίτερα σε σήμα των αστυνομικών της Τροχαίας.

Κατά τη διάρκεια της προανάκρισης από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, διαπιστώθηκε ότι οι δύο νεαροί κατήγγειλαν ψευδώς ότι ο 20χρονος είχε κλέψει το αυτοκίνητο, ενώ από την εξέταση των στοιχείων εξακριβώθηκε τι ακριβώς είχε συμβεί.

Οι δύο νεαροί, ο 18χρονος κι ο 16χρονος θα οδηγηθούν αύριο στον Εισαγγελέα, ενώ ο 20χρονος διακομίσθηκε προληπτικά στο Νοσοκομείο Βόλου, όπου εξετάστηκε κι αποχώρησε.

Σύμφωνα με πληροφορίες και οι τρεις νεαροί, έχουν απασχολήσει στο παρελθόν τις αστυνομικές Αρχές για κλοπές και ναρκωτικά.

Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.