Ο ευρωβουλευτής του Ποταμιού ενημέρωσε τον Αλέξη Τσίπρα για την απόφασή του να αποφύγει, προς το παρόν, την ανάμιξή του στην ενεργό πολιτική.

Την απόφασή του να αποφύγει, προς το παρόν, την ανάμιξή του στην ενεργό πολιτική διεμήνυσε στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ο ευρωβουλευτής του Ποταμιού, Γιώργος Γραμματικάκης, διαλύοντας έτσι τα σενάρια που τον ήθελαν να είναι ο εκλεκτός της Κουμουνδούρου για την πρώτη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Ο κ. Γραμματικάκης ανέφερε πως από τις «διαρροές» που υπήρξαν, το όνομά του βρισκόταν ανάμεσα σε άλλα που προορίζονται για μια εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας και για το λόγο αυτό επιδίωξε επικοινωνία με τον Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου να του εκφράσει τις δικές του αντιλήψεις.

«Του εκδήλωσα λοιπόν κατά την επικοινωνία μας τις θερμές μου ευχαριστίες μου για την πρόθεση του να με τιμήσει με την εμπιστοσύνη του. Η παράταση όμως αυτής της εκκρεμότητας φρονώ, του είπα, ότι υπονομεύει τις δικές μου προθέσεις και το ήθος, ενώ παράλληλα δυσκολεύει τις κινήσεις του. Δεν θέλω να αποτελώ για κανένα απειλή, ούτε και αμφισβητώ τις άξιες κομματικές περγαμηνές» ανέφερε ο κ. Γραμματικάκης, συμπληρώνοντας ότι: «Τον ενημέρωσα λοιπόν για την δική μου απόφαση, που δεν είναι ασύνδετη από την πικρή πολιτική πορεία που είχε το Ποτάμι: Να αποφύγω, προς το παρόν τουλάχιστον, την ανάμιξη μου στην ενεργό πολιτική. Έχω την τύχη, προσέθεσα, να ολοκληρώνω αυτές τις ημέρες μια γόνιμη, νομίζω, θητεία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, και να έχω κερδίσει την εκτίμηση του κόσμου και των εκεί συναδέλφων μου. Η επιθυμία μου είναι λοιπόν να παραμείνω ένας ενεργός πολίτης, με κύριο μέλημα την όποια συμβολή μου στην πορεία του τόπου, και την πίστη μου στις κοινωνικές αξίες».

Καταλήγοντας στην ανάρτησή του ο κ. Γραμματικάκης ευχαρίστησε εκείνους εξέφρασαν με κάθε τρόπο την ικανοποίηση τους στο ενδεχόμενο της υποψηφιότητας του, καθώς και σε εκείνους που «θεώρησαν χρέος τους να με ενημερώσουν για τα αρνητικά αισθήματα τους», ενώ σημείωσε πως η απόφαση όμως για την μη συμμετοχή του υπήρξε προσωπική και σύμφωνη με τις αξίες του. «Έχει λοιπόν, όπως συμβαίνει πάντα με τις δύσκολες μας αποφάσεις, την μελαγχολία αλλά και την ιδιαίτερη της περηφάνεια» κατέληξε ο Γιώργος Γραμματικάκης.

Αξίζει να σημειωθεί πως η κόντρα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ γύρω από το όνομα του κ. Γραμματικάκη ήταν έντονη, καθώς στελέχη από την ιδιαίτερη πατρίδα του, την Κρήτη είχαν εκφράσει την αντίθεσή τους στην υποψηφιότητα που πρότειναν πρωτοκλασάτα στελέχη της Κουμουνδούρου.