Η 10η ημέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κωφών περιελάμβανε τέσσερις αναμετρήσεις.

Αναλυτικά:

ΕΛΛΑΔΑ – ΓΕΡΜΑΝΙΑ 0-1

Η Γερμανία επιβλήθηκε της Ελλάδας με τέρμα του Νόβαρτ στο 58’.

Η Ελλάδα πάλεψε για την ισοφάριση έκλεισε τη Γερμανία μετά το 75’ αλλά δεν στάθηκε τυχερή ενώ στο 88’ είχε και δοκάρι με τον Ιωαννίδη.

ΙΡΛΑΝΔΙΑ – ΟΥΚΡΑΝΙΑ 0-1

Πολύ καλύτερη η Ουκρανία δεν έδωσε περιθώριο στην Ιρλανδία να αντιδράσει. Έτσι την απέκλεισε από τον τελικό, με γκολ του Νεβετσενκο στο 62’.

Οι Ιρλανδοί έκαναν ελάχιστες φάσεις. Μία κόκκινη στο παιχνίδι ου αποβλήθηκε στον Ουκρανό Νταν.

ΙΤΑΛΙΑ – ΡΩΣΙΑ 0-1

Η ομάδα του Ντμίτρι Ιβάνοφ επικράτησε με 1-0 των Ιταλών στο Γεντί Κουλέ.

Οι Ρώσοι κατάφεραν να προηγηθούν μόλις στο 6’. Ο Μπακλάνοφ μπήκε στην περιοχή και με ένα σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Περίλι για το 1-0. Λίγο μετά τη συμπλήρωση του ημιώρου οι Ρώσοι είχαν δοκάρι. Μετά από φάουλ του Ζανέγκιν, ο Βορονίν πήρε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Η απάντηση των Ιταλών ήρθε λίγο πριν το ημίχρονο. Στο 42′ η μπάλα στρώθηκε στον Αμπάτε όπου με σουτ κατέληξε στο αριστερό δοκάρι του Μιρόνοφ.

Στο δεύτερο μέρος, οι Ιταλοί ανέβασαν την απόδοσή τους, δημιούργησαν κάποιες καλές στιγμές, αλλά δεν κατάφεραν να πετύχουν το γκολ της ισοφάρισης.

ΤΟΥΡΚΙΑ – ΑΓΓΛΙΑ 2-0

Η Τουρκία έφτασε με ευκολία τη νίκη 2-0 κόντρα στην Αγγλία. Μόνο η Τουρκία είχε φάσεις για γκολ στο πρώτο ημίχρονο, ενώ η Αγγλία κρατούσε άμυνα .

Στην επανάληψη οι Άγγλοι μπήκαν καλύτερα, έχασαν μια-δυο ευκαιρίες αλλά γρήγορα οι Τούρκοι πήραν τα ηνία του ματς και προηγήθηκαν στο 78’ με τον Χουσεΐν Ερ. H Τουρκία στις καθυστερήσεις με τον Χακάν Κουρτ σφράγισε τη νίκη σε 0-2.

Η Γερμανία θα παίξει στον μεγάλο τελικό του Σαββάτου με την Ουκρανία στο Παγκρήτιο (15/06,18:00)

Η Ελλάδα στον μικρό τελικό της Παρασκευής απέναντι στην Ιρλανδία στο Παγκρήτιο, που θα αγωνιστούν για την τρίτη θέση (14/06, 18:00).

Οι Ρώσοι θα αντιμετωπίσουν την Τουρκία για την 5η θέση στις Αρχάνες (14/6, 10:00). Τέλος, η Ιταλία θα αντιμετωπίσει την Αγγλία στο στάδιο του Ηροδότου για την 7η θέση (14/6, 10:00).