Η καρέκλα με την σήμανση «Ευάγγελος Bενιζέλος» στην αίθουσα όπου πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΙΝΑΛ χθες, έμεινε κενή. Ότι ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απέφευγε συχνά τα τελευταία χρόνια να συμμετέχει στις κομματικές συνεδριάσεις είναι γνωστό. Σε αυτό ήρθε να προστεθεί και η ρήξη με την Φώφη Γεννηματά, με αφορμή το ψηφοδέλτιο του Επικρατείας- και όλοι είχαν την απάντηση έτοιμη για την απουσία του πρώην υπουργού.

Κι όμως, ο λόγος ήταν άλλος. Ο κ. Βενιζέλος υποβλήθηκε σε επείγουσα επέμβαση αποκατάστασης αμφιβληστρειδούς μετά την αποκόλληση που υπέστη ξαφνικά, και αυτός ήταν ο λόγος της απουσίας του.

Το πρωί της Πέμπτης, μόλις έγινε γνωστή η περιπέτεια του κ. Βενιζέρου, ο Παύλος Χρηστίδης ανακοίνωσε πως η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής επικοινώνησε με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, για να δώσει τις ευχές της. Ευχές γραπτές, σύμφωνα με τους συνεργάτες του τελευταίου.

Η πολυκύμαντη σχέση τους

Η σχέση μεταξύ του πρώην και της νυν προέδρου ξεκίνησε εντελώς διαφορετικά. Ήταν ο Ευάγγελος Βενιζέλος εκείνος ο οποίος το 2012, μετά τη νίκη του στις εσωκομματικές εκλογές, ανέθεσε στην κ. Γεννηματά τη θέση της εκπροσώπου Τύπου για τις δύο εκλογικές αναμετρήσεις που ακολούθησαν.

Στη συγκυβέρνηση με τη ΝΔ εκείνος πάλι την πρότεινε για τη θέση του αναπληρωτή υπουργού Άμυνας, ενώ το 2015 η ουσιαστικά της έδωσε τη σκυτάλη, αφού παραμέρισε διακριτικά στηρίζοντας τόσο τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, όσο και το Κίνημα Αλλαγής. Κι αυτό παρά το γεγονός ότι η Φώφη Γεννηματά έκανε δεκτή την επιστροφή του Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος τον Ιανουάριο του 2015 είχε διασπάσει και καταδικάσει σε ιστορικά χαμηλά ποσοστά το ΠΑΣΟΚ.

Τελευταία πράξη στη σχέση τους η απόφαση της επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ να δώσει τη θέση του επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας στον Γιώργο Καμίνη, ως αντίδραση -λένε από το περιβάλλον της- ότι ο κ. Βενιζέλος αποφάσισε αυθαίρετα να μην είναι υποψήφιος στη Θεσσαλονίκη.