Μετά και τον εντοπισμό της 6χρονης Σιέρα στη λίμνη Μεμί, στο Ξυλιατό, έκλεισε οριστικά ο κύκλος ερευνών για τον εντοπισμό των θυμάτων του serial killer της Κύπρου.

Στη σκηνή έσπευσαν από την πρώτη στιγμή, μέλη του ΤΑΕ Λευκωσίας και ιατροδικαστές για αυτοψία. Σύμφωνα με τα ευρήματα, το πτώμα της 6χρονης ήταν σε κατάσταση σαπωνοποίησης, ενώ εντοπίστηκε σε βάθος 6 μέτρων.

«Εντοπίστηκε σήμερα γύρω στις 14:30 εδώ στη λίμνη Μεμί, σε βάθος περίπου έξι μέτρων ανθρώπινη σορός μικρού μεγέθους σε κατάσταση σαπωνοποίησης, έγινε η ανάσυρση από δύτες που συμμετέχουν στις έρευνες και ακολούθησε η αυτοψία από τους ιατροδικαστές» είπε στις δηλώσεις του στο χώρο τη λίμνης ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Ανδρέας Αγγελίδης.

Πρόσθεσε δε ότι «θα ακολουθήσει η νεκροτομή, η οποία θα αποφασιστεί σε μεταγενέστερο στάδιο πότε θα γίνει».

Από πλευράς Αστυνομίας θα ζητηθεί εκ νέου ανανέωση του διατάγματος κράτησης του 35χρονου, ο οποίος θα παρουσιαστεί την Παρασκευή ενώπιον του Δικαστηρίου.

Σημειώνεται ότι μετά από πολύωρη ανάκριση ο 35χρονος υπέδειξε νεότερο σημείο όπου πέταξε το πτώμα του παιδιού, το οποίο εντοπίστηκε τυλιγμένο σε σεντόνι με τσιμεντομπλόκ.

Ο «Ορέστης» φέρεται να ομολόγησε στους ανακριτές και σε θεληματική κατάθεση που έδωσε στις 25 Απριλίου τη διάπραξη επτά συνολικά φόνων με θύματα πέντε γυναίκες και δύο παιδιά.

Πρόκειται για τη Marry Rose (Φιλιππίνες) και την ανήλικη κόρη της Sierra – Graze, την Arian Palanas (Φιλιππίνες), τη Maricar Valdez (Φιλιππίνες), τη Livia Florentina (Ρουμανία) και την ανήλικη κόρη της Elena Bunea και την Khadha Anu (Νεπάλ). Όλα τα θύματα είχαν καταγγελθεί στην Αστυνομία ως ελλείποντα πρόσωπα εκτός από τη γυναίκα από το Νεπάλ για την οποία είχε γίνει καταγγελία στο γραφείο του λειτουργού μετανάστευσης ότι εγκατέλειψε το χώρο εργασίας της.

Το χρονικό της φρικιαστικής υπόθεσης, όπως το καταγράφει η ιστοσελίδα offsite.com

Κυριακή 14 Απριλίου: «Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει»

Επισκέπτες που μεταβαίνουν στο Μεταλλείο Κοκκινόγιας στο Μιτσερό για φωτογραφίες, αντικρίζουν ένα μακάβριο εύρημα, το πρώτο δείγμα της φρίκης και όσων θα επακολουθούσαν. Στο φρεάτιο του μεταλλείου εντοπίζεται το πρώτο πτώμα. Μετά από εξετάσεις, διαπιστώνονται ότι πρόκειται για την 38χρονη Mary Rose από τις Φιλιππίνες που αγνοείτο από τον Μάιο 2018, μαζί με την 6χρονη κόρη της Sierra.

Τρίτη 16 Απριλίου: «Η πρώτη σύλληψη»

Ο πρώην σύζυγος της 38χρονης Mary Rose και πατέρας της 6χρονης Siera συλλαμβάνεται από τις Αρχές, ωστόσο αρνείται κάθε ανάμιξη με την υπόθεση. Ο ηλεκτρονικός υπολογιστής του θύματος εντοπίζεται στο σπίτι του πρώην συζύγου της και αρχίζει να ξετυλίγεται το κουβάρι της υπόθεσης.

Πέμπτη 18 Απριλίου: «Ο Ορέστης στα χέρια της Αστυνομίας»

Μετά από εξετάσεις στον ηλεκτρονικό υπολογιστή της θανούσας, διαπιστώνεται ότι η 38χρονη μιλούσε μέσω διαδικτύου με τον «Ορέστη». Η Αστυνομία προχωρά στη σύλληψη ενός 30χρονου και ενός 35χρονου, του «Ορέστη»…

Στο σπίτι του εντοπίζεται ένα κομμάτι σχοινί, χρώματος μπλε, ίδιο με αυτό το που ήταν δεμένη η 38χρονη Mary Rose.

Παρασκευή 19 Απριλίου: «Η πρώτη ομολογία»

Ο «Ορέστης» «σπάζει» στην ανάκριση και ομολογεί το φόνο της Mary Rose, όπως επίσης η 6χρονη κόρη της είναι νεκρή και πέταξε το άψυχο σώμα της στη λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτο, χωρίς ωστόσο να παραδεχθεί το φόνο της. Ισχυρίζεται ότι πέθανε λόγω εισρόφησης εμεσμάτων.

Στο μεταξύ, οι δυο άλλοι συλληφθέντες αφήνονται ελεύθεροι αφού δεν έχουν κάποια σχέση με την υπόθεση.

Σάββατο 20 Απριλίου «Ξανά στο φρεάτιο της φρίκης»

Οι έρευνες δεν σταμάτησαν ποτέ στο φρεάτιο του Μιτσερό μετά και τον εντοπισμό του πρώτου πτώματος… Το απόγευμα του Σαββάτου η Κύπρος «παγώνει» για δεύτερη φόρα. Το φρεάτιο της φρίκης «ξεβράζει» άλλο ένα πτώμα. Αυτή την φορά η Arian Palanas επίσης από τις Φιλιππίνες.

Κυριακή 21 Απριλίου: «Στο Δικαστήριο ο Ορέστης»

Ο 35χρονος παρουσιάζεται ενώπιον του Δικαστήριο, όπου παραδέχεται το φόνο της Arian Palanas, ενώ ο ανακριτής της υπόθεσης αναφέρει πως ο «Ορέστης» «ψάρευε» τα θύματα του μέσω σελίδων κοινωνικής δικτύωσης.

Πέμπτη 25 Απριλίου: «Η ομολογία και ο εντοπισμός νέου πτώματος»

Η πιο καθοριστική μέρα στην πορεία των ερευνών, έμελλε να είναι η 25η Απριλίου. Ο «Ορέστης» οδηγείται εκ νέου στο Δικαστήριο για ανανέωση του διατάγματος της κράτησης του. Και αφού το εγκρίνεται η προσωποκράτηση του, ζητά  από τους ανακριτές μολύβι και χαρτί. Μέσα σε λίγες σελίδες ομολογεί όλους το φόνους… Λίγες ώρες αργότερα εντοπίζεται το πτώμα της Ασμίτα Κάχα Ανού στο πεδίο βολής Ξυντούς στην Ορούντα.

Κυριακή 28 Απριλίου: «Η πρώτη βαλίτσα του θανάτου»

Και ενώ οι έρευνες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη τόσο στη Λίμνη Μεμί όσο και στη Κόκκινη λίμνη, η κυπριακή κοινωνία παγώνει εκ νέου. Ταξιδιωτική βαλίτσα ανασύρεται από την Κόκκινη λίμνη και αποκαλύπτει την φρίκη. Μέσα, η σορός της 36χρονης Λίβια Μπουένα από την Ρουμανία.

Δευτέρα 29 Απριλίου: «Επιστρατεύονται ειδικοί από την Scotland Yard»

Πέντε εμπειρογνώμονες της Scotland Yard έρχονται Κύπρο για να «διαβάσουν» τον 35χρονο.

Πέμπτη 2 Μαΐου: «Παραίτηση Ιωνά»

Μετά και την δημόσια κατακραυγή, ο Υπουργός Δικαιοσύνης Ιωνάς Νικολάου υποβάλλει την παραίτηση του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Παρασκευή 3 Μαΐου: «Μετά τον Ιωνά ο Αρχηγός της Αστυνομίας»

Μια μέρα την παραίτηση του Ιωνά Νικολάου, ο Νίκος Αναστασιάδης παύει τον Αρχηγό της Αστυνομίας Ζαχαρία Χρυσοστόμου.

Κυριακή 5 Μαΐου: «Δεύτερη βαλίτσα & υπόθεση βιασμού»

Νέες αποκαλύψεις γύρω από την δράση του «Ορέστη» ακούστηκαν σήμερα ενώπιον του δικαστηρίου, όπου οδηγήθηκε ο 35χρονος Ίλαρχος της ΕΦ για ανανέωση του διατάγματος κράτησης του.

Συγκεκριμένα ενώπιον των Αρχών υπάρχει καταγγελία από 19χρονη γυναίκα ότι ο 35χρονος την βίασε. Όπως καταγγέλθηκε, αρχές του 2017 την παρέλαβε με το αυτοκίνητο του για να την πάρει για φωτογράφιση. Την μετέφερε σε χώρο και τη βίασε στο αυτοκίνητο του.

Μετά από μέρες άκαρπων ερευνών, εντοπίζεται στην Κόκκινη λίμνη άλλη μια ταξιδιωτική βαλίτσα, όπου μέσα βρίσκεται η σορός της 8χρονης Έλενας Ναταλίας.

Τρίτη 4 Ιουνίου: Εντοπισμός και της 3ης βαλίτσας

Η βαλίτσα ανασύρθηκε από τους δύτες γυρως στις 12 το μεσημέρι της Τρίτης και με την βοήθεια από δίχτυ μεταφέρθηκε στη στέρια. Η σορός είναι της 29χρονης Μαρικάρ Βαλτέζ.

Τετάρτη 12 Ιουνίου: To τραγικό τέλος

Εντοπίζεται στη Λίμνη Μεμί η σορός της 6χρονης Sierra.