Ο Εγκέλαδος φαίνεται να ηρέμησε στην περιοχή της Ανδραβίδας, ωστόσο οι προηγούμενες εβδομάδες σεισμικής διέγερσης άφησαν πίσω τους ανοιχτές πληγές σε σπίτια, καταστήματα και δημόσια κτίρια της περιοχής.

Οι έλεγχοι που πραγματοποίησε το κλιμάκιο των μηχανικών της Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (ΔΑΕΦΚ), σε πρώτη φάση φανέρωσαν ένα σημαντικό αριθμό κτιρίων που έχουν κριθεί προσωρινά ακατάλληλα ή ακατάλληλα προς χρήση, ενώ οι έλεγχοι συνεχίζονται.

Συνολικά στο Δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης κατατέθηκαν περί τις 600 αιτήσεις για ελέγχους, οι περισσότερες για την περιοχή της Ανδραβίδας. Το 1/3 των κτιρίων αυτών έχει ελεγχθεί σε σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία από τα πρώτα 100 κτίρια, 30 κρίθηκαν ακατάλληλα.

Πρόκειται, όπως αναφέρει το ilialive.gr,  κυρίως για παλιές κατοικίες της Ανδραβίδας όπου η πρόσφατη σεισμική δραστηριότητα καταπόνησε ιδιαίτερα.

Θέμα ακαταλληλότητας προέκυψε όπως έχει γίνει ήδη γνωστό και για τρία σχολεία της περιοχής, το Δημοτικό και το γυμνάσιο της Ανδραβίδας και το γυμνάσιο Νεοχωρίου.