Έργα οδοποιίας, στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητάς της, στην Ανατολική Αττική, προϋπολογισμού 4 εκατ. ευρώ με χρηματοδότησή της, δρομολόγησε η Περιφέρεια Αττικής με την υπογραφή σχετικής σύμβασης.

Οι παρεμβάσεις αποσκοπούν στην αποκατάσταση φθορών του, στην άρση της επικινδυνότητας σε τμήματα του οδικού δικτύου, στην παρακολούθηση και καταγραφή των προβλημάτων του οδικού άξονα ανά τακτά χρονικά διαστήματα, καθώς και στην κάλυψη επειγουσών αναγκών, λόγω καιρικών συνθηκών, ώστε να ενισχυθεί η οδική ασφάλεια.

Τι περιλαμβάνει το έργο

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το έργο περιλαμβάνει «επούλωση λάκκων, συντήρηση στηθαίων ασφαλείας, κρασπέδων, νησίδων, πινακίδων κ.ά., αντιμετώπιση φθορών ασφαλτοταπήτων, αποκαταστάσεις πρανών από κατολισθήσεις και καθιζήσεις οδών, επισκευές τεχνικών έργων τοποθέτηση πινακίδων, τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας σε επικίνδυνες θέσεις, καθαρισμό φρεατίων, συντήρηση νησίδων και ερεισμάτων οδών.

Παράλληλα, θα διαγραμμιστούν τμήματα του οδοστρώματος και θα καθαριστούν τα άκρα των οδών από ξερά χόρτα, κλαδιά και θάμνους, ενώ προβλέπονται εργασίες επισκευών και προμήθειας καλυμμάτων φρεατίων υπονόμων».