Ένα διήμερο αστρονομίας με την συνεργασία Ελλήνων και Τούρκων μαθητών θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη και μεθαύριο Τετάρτη (11,12/6) στην Ίμβρο.

Διοργανωτές είναι το Ελληνικό Λύκειο Ίμβρου και το Λύκειο Gökçeada Atatürk Anadolu Lisesi, τα οποία με την υποστήριξη ερευνητών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών που θα μεταβούν στο νησί, θα υλοποιήσουν πλούσιες δράσεις γνωριμίας με το Διάστημα: Εκπαιδευτικά εργαστήρια αστρονομίας για παιδιά, προβολές με φορητό πλανητάριο, παρατηρήσεις του ήλιου και των πλανητών με τηλεσκόπια, ομιλίες και σεμινάρια Αστρονομίας.

Το διήμερο θα ολοκληρωθεί με μουσική εκδήλωση από μουσικά σχήματα της Ελλάδας και της Τουρκίας ενώ στην διημερίδα θα συμμετάσχουν το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών (ΕΑΑ), ο Σύλλογος Ερασιτεχνών Αστρονόμων Θράκης (ΣΕΑΘ), Ακαδημαϊκοί αστρονόμοι του Πανεπιστημίου του Τσανάκαλε.

Οι ερευνητές του Αστεροσκοπείου θα υλοποιήσουν, επίσης, το ιστορικό πείραμα του Ερατοσθένη για τον υπολογισμό της περιμέτρου της Γης και θα παραθέσουν ομιλίες για το ευρύτερο κοινό με θέμα το διάστημα, τους αστερισμούς και την μυθολογία τους.