Δηλώσεις στο ραδιόφωνο του ΣΠΟΡ ΦΜ παραχώρησε ο παλαίμαχος πολίστας του Ολυμπιακού, Γιώργος Αφρουδάκης, ο οποίος μίλησε για την επικείμενη αναμέτρηση ανάμεσα στους «ερυθρόλευκους» και την Φερεντσβάρος στο Ανόβερο (8/6, 21:30), για τον τελικό του Len Champions League Final 8.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, ο τίτλος του φαβορί ανήκει στους Πειραιώτες, ενώ παράλληλα στάθηκε στην ομοιογένεια του ελληνικού συλλόγου, αλλά και στο καλό διάβασμα του παιχνιδιού στο ματς με την Προ Ρέκο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για το επίτευγμα της back to back νίκης απέναντι στην Προ Ρέκο: «Η χθεσινή νίκη του Ολυμπιακού είναι τεράστια και ακόμη μεγαλύτερη από την κατάκτηση του τροπαίου απέναντι στην ίδια ομάδα.

Το να κερδίζεις δυο φόρες την καλύτερη ομάδα του κόσμου, από άποψης του ρόστερ και του μπάτζετ που διαθέτει, ενώ μάλιστα έχει ενισχυθεί επιπλέον μετά το περσινό στραπάτσο αποκτώντας τον καλύτερο προπονητή στον κόσμο βάσει επιτυχιών, είναι κάτι πολύ μεγάλο.

Η Προ Ρεκο μιας και δεν έχει μεγάλο ανταγωνισμό στο ιταλικό πρωτάθλημα, είχε προετοιμαστεί όλη την χρονιά για να παίξει αυτό το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, ήταν υποψιασμένη, προετοιμασμένη και όλη την χρονιά δούλευε για να πάρει το Τσάμπιονς Λίγκ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η Ρέκο ήταν αήττητη όλη την χρονιά στην Ευρώπη με 14/14 νίκες στους ομίλους και μάλιστα η μικρότερη νίκη που έχει κάνει σε έκταση είναι με διαφορά τεσσάρων τερμάτων.

Ο Ολυμπιακός διέλυσε όλες τις προβλέψεις που έλεγαν ότι οι Ιταλοί θα επικρατήσουν εύκολα ή δύσκολα και ουσιαστικά έκανε έναν μικρό άθλο».

Για το που κρίθηκε το ματς: «Ο Ολυμπιακός χτες με την Ρέκο φάνηκε πιο διαβασμένος μέσα στο παιχνίδι, ενώ η αντίπαλος του δεν είχε εντοπίσει τις δικές του αδυναμίες.

Ένα άλλο περίεργο είναι ότι οι Πειραιώτες, αν και στους τελικούς του ελληνικού πρωταθλήματος με την Βουλιαγμένη έδειξαν να μην «πατάνε» καλά, επαλήθευσαν ότι σε τέτοια μεγάλα παιχνίδια μετράει ποιος το θέλει παραπάνω.

Οι ερυθρόλευκοι είχαν πιο μεγάλα ψυχικά αποθέματα και είχαν δουλέψει παραπάνω, απέναντι σε μια ομάδα η οποία περιλαμβάνει γύρω στους 8-9 πρωτοκλασάτους μη γηγενείς παίκτες».

Για τον πιο χρίζει ως φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου: «Αν και δεν μπορούμε να κάνουμε προβλέψεις, αφού τα αουτσάιντερ όπως ο Ολυμπιακός κερδίζουν, στο σημερινό ματς η ελληνική ομάδα είναι πιο δουλεμένη.

Οι Ούγγροι είναι μια αλλοπρόσαλλη ομάδα, μπορούν να πιάσουν έναν καλό ρυθμό, αλλά σε γενικές γραμμές σε σχέση με την Μπαρτσελονέτα που έμεινε εκτός από την Φερεντσβάρος, το σύνολο του Θοδωρή Βλάχου σίγουρα προτιμά τους Ούγγρους που δεν έχουν τα στοιχεία της ομοιογένιες.

Αν και είναι ένα κλαμπ με μεγαλύτερο μπάτζετ από τον Ολυμπιακό, η Φερεντσβάρος δεν μπορεί να αντέξει στην πίεση. Το παιχνίδι ξεκινάει με φαβορί τον Ολυμπιακό».