Ξεκίνησε η μεγάλη παρέλαση του Athens Pride 2019, που θα γίνει το απόγευμα του Σαββάτου στην πλατεία Συντάγματος βάζουν αυτή την ώρα οι διοργανωτές.

Η φετινή γιορτή της διαφορετικότητα και της ελευθερίας τιμά τη μνήμη του Ζακ Κωστόπουλου (Zackie Oh), τα 50 χρόνια από την εξέγερση του Stonewall Inn και τα 15 χρόνια από το πρώτο Athens Pride.

View this post on Instagram

Athens pride 2019 #athenspride2019 #prideparade2019

A post shared by s-cape club ?️‍? (@scape_club) on

Ηδη στο Twitter κυκλοφορούν οι πρώτες φωτογραφίες από το Athens Pride, καθώς κόσμος έχει συγκεντρωθεί στην πλατεία για την έναρξη της παρέλασης στις 18:30 μ.μ.

Συγκεκριμένα, το κέντρο του Συντάγματος έχει γεμίσει με τα χρώματα της σημαίας της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, καθώς εκτός από τις σημαίες, οι  κεντρικές διαβάσεις περιμετρικά της πλατείας έχουν και αυτές βαφτεί με πολύχρωμα χρώματα μετά από μέριμνα της Περιφέρειας Αττικής.

View this post on Instagram

#neverstop #loveunites #athenspride2019 ?️‍?

A post shared by Θερμοσίφωνο (@thermosifwno) on

View this post on Instagram

#athenspride2019 #proud #gender #queer #equality #lifo #instalifo #athens #greece

A post shared by postalternative/thestrokesband (@anthi.skatepunk) on

Το πρόγραμμα

Η μεγάλη παρέλαση του Athens Pride έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 18:30, ωστόσο δρώμενα και εκδηλώσεις «τρέχουν» ήδη από το μεσημέρι του Σαββάτου.

Να σημειωθεί ότι μετά την παρέλαση θα πραγματοποιηθεί πάρτι – συναυλία με τη συμμετοχή γνωστών καλλιτεχνών όπως ο Φοίβος Δεληβοριάς, η Ελένη Φουρέιρα, η Τάμτα και ο θοδωρής Μαυρογιώργης.

View this post on Instagram

???PROUD??? #elenifoureira #foureira #eurovision #pride #proud #happypridemonth

A post shared by Eleni Foureira’s Fan Page (@_foureira_fanpage_) on

Το μήνυμα των διοργανωτών:

«Στις 8 Ιουνίου 2019 θα βγούμε ξανά περήφανα στους ιστορικούς δρόμους της Αθηνάς. Αλλά δεν αρκεί αυτό. Σε κάθε δρόμο που περπατάμε, διεκδικούμε την ελευθερία μας και την ασφάλεια μας από οποιαδήποτε μορφή κακοποίησης και βίας. Ο δρόμος μας ανήκει εξίσου. Ο δρόμος έχει την δική μας ιστορία», αναφέρουν οι διοργανωτές.

Οι πολιτικοί αρχηγοί για το Athens Pride 2019:

Στο Athens Pride 2019 αναφέρθηκαν μέσω μηνυμάτων τους στο Twitter ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, η Φώφη Γεννηματά και η Νέα Δημοκρατία.

Η ανάρτηση του κ. Τσίπρα:

H ανάρτηση της κυρίας Γεννηματά:

H ανάρτηση της ΝΔ:

Συγκεκριμένα η ΝΔ ανακοίνωσε ότι στο Athens Pride 2019 θα εκπροσωπηθεί από τον γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ΑμεΑ και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Γιώργο Σταμάτη.