Μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου μετατίθεται, σύμφωνα με πληροφορίες, ο διαγωνισμός για την πρόσληψη στο Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή με το σύστημα της μοριοδότησης. Όπως λένε αξιωματικοί του Σώματος είναι μικρό το διάστημα που μεσολαβεί μέχρι τις εκλογές για την συγκέντρωση των δικαιολογητικών από τους υποψηφίους. Πληροφορίες ωστόσο αναφέρουν πως ο Αρχηγός του ΛΣ κ. Σταμάτης Ράπτης δέχθηκε πιέσεις για να προκηρύξει τον διαγωνισμό προ των εκλογών.

Η αντίστροφη μέτρηση για την προκήρυξη του διαγωνισμού έχει ξεκινήσει καθώς στις 4 Ιουνίου δημοσιεύτηκε σε Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως η απόφαση του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Φώτη Κουβέλη σχετικά με «επιλογή και κατάταξη Δοκίμων Σημαιοφόρων Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, με εφαρμογή του συστήματος μοριοδότησης των υποψηφίων».

Στην απόφαση σχετικά με τις προϋποθέσεις που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ (4/6/2019 – τεύχος Β – Αρ. Φύλλου 2045) αναφέρεται μεταξύ άλλων πως ο διαγωνισμός για την εισαγωγή δοκίμων στη Σχολή Δοκίμων Σημαιοφόρων Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής προκηρύσσεται με απόφαση του Αρχηγού ΛΣ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και η διαδικασία επιλογής των υποψηφίων (ανδρών και γυναικών) με εφαρμογή του συστήματος μοριοδότησης καθορίζεται σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις.

Σημειώνεται πως στο Νόμο 4597/2019 στα άρθρα 24 και 25 γινόταν λόγος για μεταβατική ρύθμιση κάλυψης κενών οργανικών θέσεων Αξιωματικών και Λιμενοφυλάκων Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., μέχρι και την εισαγωγή στην Παραγωγική Σχολή Δοκίμων Σημαιοφόρων Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. με το σύστημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων προκαλώντας την αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μπορείτε εδώ να δείτε το ΦΕΚ.