Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά απάντησε στον Ευάγγελο Βενιζέλο ότι «ως πρώην πρόεδρος δεν εκπροσωπεί το νέο σε ένα νέο Κίνημα όπως είναι το ΚΙΝΑΛ». Παράλληλα, τόνισε ότι ουδέποτε πρώην πρόεδροι κόμματος ηγούνται του ψηφοδελτίου Επικρατείας και πρόσθεσε ότι στη θέση του θα κατέβαινε με «σταυρό» στις εθνικές εκλογές.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open, η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ απάντησε στα πυρά Βενιζέλου, ο οποίος χθες την κατηγόρησε ότι έκανε μια επιλογή «αυτοχειριασμού της παράταξης» και «χορηγίας για την αυτοδυναμία της ΝΔ», καθώς και ότι τα κριτήριά της ήταν προσωπικά.

Η Φώφη Γεννηματά απάντησε ότι έλαβε την απόφαση με καθαρά πολιτικά και όχι προσωπικά κριτήρια, «με στόχο να απευθυνθούμε στους προοδευτικούς πολίτες που έχουν απογοητευθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ και είναι απογοητευμένοι και κατά χιλιάδες επανατοποθετούνται».

Επίσης, μίλησε για επιλογή διεύρυνσης και ανανέωσης, που δεν έχει να κάνει με πρόσωπα, αλλά με το γεγονός ότι το ΚΙΝΑΛ είναι ένας νέος φορέας. «Είναι απλή λογική. Ένας πρώην πρόεδρος δεν σηματοδοτεί το νέο σε ένα νέο Κίνημα» υποστήριξε για τον Ευάγγελο Βενιζέλο.