Σαφές προβάδισμα σε έξι από τις  επτά περιφέρειες στις οποίες δεν είχε εκλεγεί περιφερειάρχης από το πρώτο γύρο έχουν οι υποψήφιοι που στηρίζονται από τη ΝΔ σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα που δόθηκαν στη δημοσιότητα από το υπουργείο Εσωτερικών. Ως εκ τούτου, μετά και τον σημερινό β΄ γύρο των περιφερειακών εκλογών, 11 από τις 13 περιφέρειες της χώρας βάφτηκαν «γαλάζιες».

Στην περιφέρεια Αττικής η επικράτηση του Γιώργου Πατούλη έναντι του της Ρένας Δούρου είναι συντριπτική καθώς ο υποψήφιος που στηρίζεται από τη ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 66,2%.

Στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ο υποστηριζόμενος από τη ΝΔ Νεκτάριος Φαρμάκης συγκεντρώνει 56,40% …. έναντι του Απόστολου Κατσιφάρα ο οποίος συγκεντρώνει 43,60%.

Η Ρόδη Κράτσα είναι η μεγάλη νικήτρια στην περιφέρεια Ιονίων Νήσων καθώς επικρατεί έναντι του Θεόδωρου Γαλατσάτου με ποσοστό 59,1%.

Στην περιφέρεια Πελοποννήσου προβάδισμα με 52,7% έχει ο «γαλάζιος» υποψήφιος Παναγιώτης Νίκας αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον νυν περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη με 47,3%.

Και στην Στερεά Ελλάδα, ο Φάνης Σπανός (ΝΔ) έχει πάρει «κεφάλι» με 51,4% έναντι του Απόστολου Γκλέτσου ο οποίος συγκεντρώνει 48,6%.

Η μοναδική περιφέρεια που χάνει η ΝΔ είναι αυτή του βορείου  Αιγαίου καθώς ο ανεξάρτητος υποψήφιος περιφερειάρχης και πρώην πρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Κωνσταντίνος Μουτζούρης λαμβάνει 55,1% έναντι της  Χριστιάνας Καλογήρου (στηρίζεται από τη ΝΔ) η οποία λαμβάνει 44,9%.

Ντέρμπι στην Αν. Μακεδονία  και Θράκη

Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη ο Χρήστος Μέτιος που στηρίζεται από τη ΝΔ προηγείται με 51,10% έναντι 49,90% του κ. Τοψίδη.

Υπενθυμίζεται πως από τον πρώτο γύρο των περιφερειακών εκλογών, η ΝΔ είχε κερδίσει 5 από τις 6 περιφέρειες που κρίθηκαν από τον πρώτο γύρο. Ειδικότερα, οι υποψήφιοι που στηρίχθηκαν από τη ΝΔ επικράτησαν σε Δυτική Μακεδονία, Ήπειρο, Θεσσαλία, Κεντρικής Μακεδονίας και Νοτίου Αιγαίου. Η μοναδική περιφέρεια που δεν κερδήθηκε από υποψήφιο της ΝΔ ήταν αυτή της Κρήτης όπου επικράτησε ο Σταύρος Αρναουτάκης ο οποίος στηρίχθηκε από το ΚΙΝΑΛ και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από