H επόμενη – των αυτοδιοικητικών εκλογών – ημέρα στον Πειραιά βρίσκει τον επικεφαλής του συνδυασμού «Πειραιάς Νικητής» και δήμαρχο της πόλης κ. Γιάννη Μώραλη και τους συνεργάτες του να σχεδιάζουν την προεκλογική εκστρατεία μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή εν όψει του 2ου γύρου των εκλογών όπου θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον υποστηριζόμενο από τη Νέα Δημοκρατία κ. Νίκο Βλαχάκο. Το κλίμα στο «στρατόπεδο» του κ. Μώραλη είναι καλό ωστόσο όμως δεν υπάρχει εφησυχασμός καθώς στόχος είναι να πείσουν τους ψηφοφόρους να εμπιστευτούν τον νυν δήμαρχο και για τη περίοδο 2019 – 2023.

Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός πως έχοντας ένα πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο και χωρίς επίσημη στήριξη από κανένα κόμμα κατάφερε να αυξήσει τα ποσοστά του σε σχέση με το 2014. Πιο συγκεκριμένα στις εκλογές της 26ης Μαΐου συγκέντρωσε ποσοστό 45.34% ενώ στις εκλογές του 2014 στον 1ο γύρο έχοντας τότε και πάλι απέναντι του τον τότε δήμαρχο και υποστηριζόμενο με τη ΝΔ κ. Βασίλη Μιχαλολιάκο είχε συγκεντρώσει 33.28%.

Ο κ. Μώραλης μιλώντας αργά το βράδυ της Κυριακής στους συγκεντρωμένους ψηφορόρους του μέσα σε πανηγυρικό κλίμα είπε μεταξύ άλλων «είναι πραγματικά συγκινητικό, 4.5 χρόνια μετά την άσκηση διοίκησης, να ανεβάζουμε τα ποσοστά μας κατά 11-12 μονάδες. Να αναγνωρίζει ο κόσμος την προσπάθεια, να αναγνωρίζει το δημοτικό έργο, να αναγνωρίζει την προσπάθεια που κάναμε, πέρα από κόμματα και περιχαρακώσεις, να δώσουμε μια νέα πνοή στον Πειραιά.»

Εχει και β’ γύρο

Για τον 2ο γύρο των δημοτικών εκλογών ο δήμαρχος Πειραιά σημείωσε ότι «θέλω να ευχαριστήσω όσους μας στήριξαν και μας ψήφισαν, να εκφράσω τον σεβασμό μου και την εκτίμησή μου και σε αυτούς που δεν μας επέλεξαν και τους καλώ όλους μαζί την επόμενη Κυριακή να κάνουμε μια πολύ μεγάλη νίκη για τον «Πειραιά Νικητή», για τον Πειραιά μας. Είναι πραγματικά ένα συγκλονιστικό αποτέλεσμα για εμάς. Είναι ένα πολύ μεγάλο αποτέλεσμα στην ιστορία του Δήμου Πειραιά. Θέλω να σας ευχαριστήσω, να εκφράσω ακόμα μία φορά την ευγνωμοσύνη μου και να σας ζητήσω να είστε κοντά μας ακόμα 7 μέρες μέχρι την επόμενη Κυριακή για να κάνουμε τη τελική μεγάλη νίκη. Να είστε καλά σας ευχαριστώ όλους. Σταματάμε να μιλάμε εμείς και την Κυριακή μιλάτε εσείς.

Και μιλήσατε και δώσατε απαντήσεις. Έχω ξαναπεί ότι εμείς είμαστε εδώ για να ενώσουμε και χαίρομαι γιατί ο κόσμος ακολούθησε αυτή την επιλογή. Όχι πόλωση, όχι αντιπαραθέσεις. Ήταν μια ήπια προεκλογική εκστρατεία, λίγο πολύ από όλους μας που είναι κέρδος για τον Πειραιά. Δεν θα απευθυνθούμε σε παρατάξεις, θα απευθυνθούμε στους πολίτες, όπως και μέχρι σήμερα. Ζητάμε τη στήριξη της κοινωνίας και νομίζω την είχαμε και θα την έχουμε και την επόμενη Κυριακή.»

Ο ηγέτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός κ. Βαγγέλης Μαρινάκης, στον χαιρετισμό του υπογράμμισε μεταξύ άλλων: «Όλους εσάς που μου δώσατε δύναμη με το χαμόγελό σας, με την αγκαλιά σας και να ξέρετε ότι σας περιμένουμε όλους την ερχόμενη Κυριακή για τη μεγάλη τελική νίκη! Θα είμαι δίπλα σας και πάμε δυναμικά για έναν Πειραιά όπως τον ονειρευόμαστε.»