«Ο λαός έχει αποσύρει την εμπιστοσύνη του από την κυβερνητική πλειοψηφία» είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στις πρώτες του δηλώσεις.

«Το αποτέλεσμα των εκλογών σηματοδοτεί ισχυρή αποδοκιμασία της σημερινής κυβέρνησης», είπε  καλώντας τον πρωθυπουργό να αναλάβει τις ευθύνες του, να παραιτηθεί και η χώρα να οδηγηθεί σε εκλογές το συντομότερο δυνατό. Αυτή είναι τελικά η μόνη καθαρή λύση.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για καθαρό μήνυμα της κάλπης που δίνει ως πρώτη και πολύ ενισχυμένη πολιτική δύναμη στη χώρα την ΝΔ. Η πολιτική αλλαγή στη χώρα ξεκίνησε ήδη σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ και έκανε λόγο για ισχυρή αποδοκιμασία της κυβέρνησης.

Ο λαός έχει αποσύρει την εμπιστοσύνη του από την κυβέρνηση υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ και πρόσθεσε ότι η χώρα έχει ανάγκη από νέα κυβέρνηση με νωπή εντολή.

Ο πρωθυπουργός πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του· να παραιτηθεί και να προκηρυχθούν εκλογές το συντομότερο, αυτή είναι η καθαρή λύση επισήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο ίδιος σημείωσε ότι μπορεί ο χρόνος έως το πέρας της θητείας αυτής της κυβέρνησης να είναι μικρός, είναι όμως αρκετός για να γίνει ακόμη μεγαλύτερη ζημιά και επισήμανε ότι σοβούν εθνικοί κίνδυνοι και οικονομικές απειλές.

Ο πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε ότι γεννά αίσθημα χαράς το αποτέλεσμα και ζήτησε από τα στελέχη της ΝΔ να το αντιμετωπίσουν με σεμνότητα και αίσθημα ευθύνης. Ο ίδιος επισήμανε ότι έχει πλήρη επίγνωση της ευθύνης του και πως θα εργαστεί σκληρά και χωρίς διαχωρισμούς μεταξύ των πολιτών.