Το πρόγραμμα της ΛΑΕ παρουσίασε κατά τη διάρκεια διακαναλικής συνέντευξης Τύπου ο γραμματέας του κόμματος, Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος επιτέθηκε στην κυβέρνηση και στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Ο κ. Λαφαζάνης υπογράμμισε τις αρνητικές συνέπειες των προγραμμάτων δημοσιονομικής προσαρμογής στη χώρα μας και τόνισε πως το δημόσιο χρέος παραμένει σε δυσθεώρητα επίπεδα, καυτηριάζοντας το γεγονός ότι το ζήτημα έχει πάψει πλέον να υφίσταται στο δημόσιο διάλογο.

Ο γραμματέας της ΛΑΕ επανέλαβε πως ο στόχος του κόμματός του παραμένει η απαλλαγή της χώρας από τα μνημόνια και κάλεσε εκ νέου σε συμπόρευση όλα τα κόμματα της Αριστεράς και όλες τις αντιμνημονιακές δυνάμεις, σημειώνοντας πως η κρισιμότητα της κατάστασης, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη, επιβάλλει τη δημιουργία μετώπου ανατροπής.

Ο κ. Λαφαζάνης επισήμανε την παραδοχή του ΔΝΤ για τα λάθη στο ελληνικό πρόγραμμα και επιτέθηκε στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, και στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκο Μητσοτάκη, χαρακτηρίζοντάς τους «υπαλλήλους των Βρυξελλών».

Επίσης, τόνισε πως είναι έκθετοι όσοι εφάρμοσαν μνημόνια όλα τα τελευταία χρόνια και ζήτησε οι υπεύθυνοι να πληρώσουν πολιτικά, όπως είπε.

Ο γραμματέας της ΛΑΕ, σχολιάζοντας τα θετικά μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, σημείωσε πως με το πρόσχημα των 120 δόσεων ανοίγει ο δρόμος για κατασχέσεις και από τις τράπεζες και επανέλαβε την πρόταση της ΛΑΕ για πλήρη διαγραφή των χρεών των οικονομικά ασθενέστερων πολιτών.

Ο κ. Λαφαζάνης στάθηκε επικριτικά και στο θέμα της 13ης σύνταξης, λέγοντας ότι «έπεσαν οι μάσκες, γιατί αυτό που δόθηκε δεν είναι ούτε καν επίδομα», σημειώνοντας ότι δόθηκε από το Ταμείο Πρόνοιας και όχι από τον ΕΦΚΑ.

Ο γραμματέας της ΛΑΕ εκτίμησε ότι η χώρα θα παραμείνει σε μνημονιακό καθεστώς μετά τις εθνικές εκλογές, με αποτέλεσμα την εξαΰλωση των συντάξεων και την επέκταση της εργασιακής ζούγκλας, και επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ καταλογίζοντάς τους ευθύνες για το εργασιακό καθεστώς των νέων, τονίζοντας πως πλέον των 600.00 νέων δουλεύουν με καθαρό μηνιαίο μισθό της τάξης των 300 ευρώ.

Κλείνοντας, εξέφρασε την εκτίμηση ότι η δημιουργία κοινού μετώπου των αντιμνημονιακών δυνάμεων μπορεί να ανατρέψει τα δεδομένα και κάλεσε τους νέους να προσέλθουν στις κάλπες και να συμμετάσχουν στην πολιτική στηρίζοντας τη ΛΑΕ.

(Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ)