Το ΔΣ του ΕΣΑΚΕ ολοκληρώθηκε με την πλειοψηφία των ομάδων να ανανεώνει τη στήριξη και την εμπιστοσύνη της στον Βαγγέλη Γαλατσόπουλο. Στον Παναθηναϊκό προσπαθούσαν να αντιληφθούν τι ακριβώς θέλει να πετύχει ο Ολυμπιακός με την στάση του και τις απανωτές δικονομικές «ντρίμπλες» από τη στιγμή που καμία κίνησή τους δεν φτάνει σε ένα αποτέλεσμα.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος δεν παραβρέθηκε στο ΔΣ επειδή είχε μια πολύ σημαντική κοινωνική υποχρέωση στη Σελλασία, το χωριό από το οποίο ξεκίνησαν ο πατέρας του με τα αδέλφια του το δρόμο προς την καταξίωση.

Στο «τριφύλλι» πάντως σχολίαζαν πως καμία από τις υπόλοιπες ομάδες δεν βρίσκεται στο πλευρό του Ολυμπιακού, καμία δεν ενστερνίζεται τις απόψεις τους με τέτοιο τρόπο που να φαίνεται σε οποιαδήποτε ψηφοφορία και έκαναν λόγο για «συντριπτική απομόνωση» των Πειραιωτών από τον κόσμο του μπάσκετ.

Την ίδια στιγμή ωστόσο υπογράμμιζαν πως πράγματι υπάρχουν προβλήματα, λάθη, αστοχίες που κάνουν δύσκολη τη ζωή των ομάδων, των παικτών, των προπονητών και των φιλάθλων.

Παράλληλα όμως τόνιζαν πως είναι διατεθειμένοι να κάνουν ο, τι πρέπει για να βελτιωθεί η εικόνα του μπάσκετ, να συνεισφέρουν σε οτιδήποτε κληθούν για να γίνουν αλλαγές που θα βοηθήσουν πραγματικά το μπάσκετ.