«Η ενίσχυση της προοδευτικής παράταξης, η ισχυροποίηση του Κινήματος Αλλαγής και η ανάδειξή του σε πρωταγωνιστή των εξελίξεων, μπορεί να οδηγήσει σε μια αλλαγή πορείας, σε μια βιώσιμη και ελπιδοφόρα προοπτική για τους πολίτες και τη χώρα».

Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, Γιώργος Παπανδρέου, μετά την περιοδεία του στην Αχαΐα, όπου είχε συναντήσεις με πολίτες και φορείς, ενώ επισκέφθηκε και επιχειρήσεις στη βιομηχανική περιοχή της Πάτρας.

Μάλιστα, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Παπανδρέου, «υπάρχει διέξοδος και προοπτική για τη χώρα» προσθέτοντας: «Χρειάζεται σχέδιο, διαφάνεια, αξιοκρατία. Η Ελλάδα μπορεί, τώρα που είναι εκτός στενού προγράμματος, να προχωρήσει σε εκείνες τις αλλαγές που θα διορθώσουν τις αιτίες της κρίσης και όχι τα συμπτώματα. Ο κύκλος του ψέματος έχει κλείσει – δεν έχει μείνει ψέμα που δεν έχει ειπωθεί. Ο λαός γνωρίζει την αλήθεια και μπορεί να εμπιστευτεί ξανά την παράταξη της εθνικής συμφιλίωσης, της προόδου και της κοινωνικής κινητικότητας. Αυτές είναι οι αξίες μας».

Επίσης, ο πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ επεσήμανε ότι «η χώρα, διαθέτει μεγάλα συγκριτικά πλεονεκτήματα που είτε παραμένουν ανεκμετάλλευτα, είτε απαξιώνονται από τις πελατειακές αντιλήψεις, νοοτροπίες και συμπεριφορές που μας οδήγησαν στην κρίση.»

Αναφερόμενος στους πολίτες είπε ότι «συνεχίζουν να ταλανίζονται, να πληρώνουν ακριβά ασυλλόγιστες υποσχέσεις, κούφια λόγια και καταστροφικές αποφάσεις».

Στη συνέχεια ο Γιώργος Παπανδρέου επιτέθηκε στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι «ακόμη και σήμερα βλέπουμε συμπεριφορές και υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα να συνοδεύουν μια απαράδεκτη και καταστροφική πόλωση, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, για να αποκρύψουν πως και οι δύο είναι όψεις της ίδιας συντήρησης».

Όπως πρόσθεσε, «ο κ. Μητσοτάκης καταργεί φόρους, χωρίς να μας λέει από ποια αναπτυξιακή προσπάθεια θα προέλθουν τα χρήματα, ενώ «εγγυάται αύξηση μισθών» στον ιδιωτικό τομέα με την τσέπη του επιχειρηματία» και συνέχισε: «Ο κ. Τσίπρας, στον αντίποδα, πλειοδοτεί με τον κορβανά που μαζεύτηκε από τη θηριώδη φοροεπιδρομή που μάτωσε τα νοικοκυριά, στέρησε πόρους από την οικονομία και την ανάπτυξη και τελικά στέρησε τις θέσεις εργασίας που τόσο χρειάζεται ο πολίτης σήμερα».

«Κανείς τους δεν μας λέει, πως θα δημιουργηθεί νέο εθνικό εισόδημα με νέες βιώσιμες θέσεις εργασίας και νέους πόρους για να στηριχτούν αυτοί που χτυπήθηκαν από την κρίση», κατέληξε ο Γιώργος Παπανδρέου.