Δυναμικό μήνυμα επιστροφής της Δημοκρατικής Παράταξης έδωσε η κεντρική ομιλία στο Ηράκλειο Κρήτης του υποψήφιου Ευρωβουλευτή με το ΠΑΣΟΚ και το ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης μιλώντας σε μία κατάμεστη αίθουσα τόνισε ότι μόνο το ΠΑΣΟΚ και το Κίνημα Αλλαγής είναι οι πραγματικά προοδευτικές δυνάμεις στη χώρα, επισημαίνοντας πως με Καραμανλικά στελέχη και πρώην βουλευτές του Καμμένου δεν μπορεί να υπάρξει προοδευτική συμμαχία, αλλά μόνο ένας συνασπισμός για την εξουσία και τις καρέκλες.

Επιτέθηκε σε ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία που αποφεύγουν κάθε συζήτηση για τα Ευρωπαϊκά, περιορίζοντας τον πολιτικό διάλογο στα εσωτερικά υποτιμώντας την σημασία των Ευρωεκλογών. Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά πως κάθε ψήφος στη Νέα Δημοκρατία είναι ψήφος προς τη Γερμανική Ευρώπη καθώς το μοντέλο της θεσμικής στασιμότητας που προωθεί ενισχύει την κα Μέρκελ. Παράλληλα ψηφίζοντας ΣΥΡΙΖΑ, επιβραβεύουμε μία Ευρωπαϊκή Αριστερά που παραμένει αρνητική σε κάθε προσπάθεια πολιτικής ενοποίησης και βάζει παρωπίδες στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, εκθέτοντας την Ευρωπαϊκή Ένωση όπως έγινε στην περίπτωση της Βενεζουέλας.

Ο κ. Ανδρουλάκης υπογράμμισε είναι προς το εθνικό μας συμφέρον μία πιο ενωμένη και δημοκρατική Ευρώπη, που θα προωθήσει την σύγκληση των οικονομιών απέναντι στις πολιτικές της απόκλισης που ζήσαμε τα τελευταία χρόνια. Αυτό είναι το όραμα για την πολιτική ενοποίηση που στηρίζουν οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές που είναι το Κίνημα Αλλαγής.

Την Τετάρτη ο κ. Ανδρουλάκης θα δώσει στις 7 στο Κάραβελ την κεντρική προεκλογική του ομιλία στην Αθήνα.