Νύχτα επεισοδίων ήταν η χθεσινή καθώς ομάδες κουκουλοφόρων εξαπέλυσαν επιθέσεις κατά αστυνομικών στα Εξάρχεια αλλά και στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου.

Η πρώτη επίθεση πραγματοποιήθηκε λίγα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα στην οδό Μπουμπουλίνας εναντίον διμοιρίας των ΜΑΤ στο υπουργείο Πολιτισμού ενώ λίγη η ώρα αργότερα ομάδα νεαρών επιτέθηκε στους αστυνομικούς που βρισκόντουσαν έξω από τα γραφεία του κυβερνώντος κόμματος στην Κουμουνδούρου. Οι αστυνομικοί σε αυτή την περίπτωση απάντησαν με χρήση χημικών και μετά από λίγη ώρα οι κουκουλοφόροι διέφυγαν προς τα στενά του Ψυρρή.

ΣΥΡΙΖΑ: Δεν εκφοβιζόμαστε

Λίγη ώρα μετά από την επίθεση στα γραφεία της Κουμουνδούρου ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση υποστηρίζοντας ότι δεν εκφοβίζεται από εγκληματικές ενέργειες.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εκφοβίζεται από εγκληματικές ενέργειες περιθωριακών στοιχείων που προσιδιάζουν σε αυτές του υπόκοσμου. Η επίθεση δεν στρέφεται ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ενάντια στη δημοκρατία», αναφέρει ανακοίνωση που δημοσιοποίησε τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής το γραφείο Τύπου του κόμματος, έπειτα από επίθεση με  μολότοφ εναντίον διμοιρίας αστυνομικών έξω από τα γραφεία του.