«Τη μάχη κατά των ανισοτήτων δεν την χαρίζουμε στην Αριστερά» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στην αρχή της ομιλίας του στη Βουλή στο πλαίσιο της συζήτησης για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση ενώ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα σημειώνοντας πως «ο πολακισμός καθιερώνεται ως το τελευταίο  στάδιο της κατρακύλας Τσίπρα».

Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε από τον πρωθυπουργό να προκηρύξει, ακόμη και σήμερα, εθνικές εκλογές ενώ επανέλαβε για μία ακόμη φορά ότι «Τσίπρας ίσον Πολακη και Πολάκης ίσον Τσίπρας».

«Όλοι μαζί είστε Πολάκης» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης απευθυνόμενος στους κυβερνητικούς βουλευτές ενώ στη συνέχεια επιτέθηκε στον πρωθυπουργό λέγοντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας θέλησε να καλύψει τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας με την απόφασή του να μετατρέψει την πρόταση δυσπιστίας κατά του προσώπου του σε ψήφο εμπιστοσύνης για την κυβέρνηση.

Σημείωσε πως η ειλικρινής συγνώμη είναι ένδειξη γενναιότητας και θα μπορούσε ο ίδιος ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας να ζητήσει συγνώμη για τις αναφορές του στον Στέλιο Κυμπουρόπουλο  για να προσθέσει. «Κακώς  ευρωβουλευτής μας χρησιμοποίησε φωτογραφίες που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».

Για τις διακοπές του πρωθυπουργού στο κότερο, σημείωσε πως «όταν έχεις κάνει καριέρα ενοχοποιώντας του πολιτικούς αντιπάλους για τις σχέσεις με την ελίτ και κάνεις διακοπές σε κότερο λίγες ημέρες μετά το Μάτι, όταν υπάρχει βάσιμες υπόνοιες συναλλαγής, τότε θα πρέπει να είσαι έτοιμος να υποστείς κριτική».

Σε άλλο σημείο, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε πως η κυβερνητική πλειοψηφία  στηρίζεται με βουλευτές που αντάλλαξαν αρχές με καρέκλες .

«Δεν θα δεχθώ  καμία χυδαία αναφορά εναντίον της οικογένειάς μου»

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε κάποια στιγμή και στη συζήτηση της Τετάρτης στη Βουλή τονίζοντας ότι είναι αλήθεια ότι την περασμένη Τετάρτη εκτραχύνθηκε.« Όλοι ξέρουν ότι αυτό δεν είναι το ήθος μου. Κάνει λάθος όμως ο Τσίπρας να νομίζει ότι η ευγένεια με την οποία πολιτεύομαι είναι ένδειξη αδυναμίας. Το ξαναλέω ότι δεν θα δεχθώ καμία χυδαία αναφορά εναντίον της οικογένειάς μου» είπε σε υψηλούς τόνους.

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε και στις χθεσινές καταδρομικές επιθέσεις σε καταστήματα από κουκουλοφόρους που ζητούσαν να δοθεί άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα. «Οι μπαχαλάκηδες διασύρουν τη χώρα επειδή τους αφήνετε ελεύθερους να τα κάνουν γυαλιά – καρφιά. Καταστήσατε τους Έλληνες  όμηρους της βίας των κουκουλοφόρων» τόνισε για να προσθέσει ότι «είναι παρεξηγήσιμη η σπουδή που επέδειξε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου να δημοσιοποιήσει την απόφασή της να ερευνήσει τη μη χορήγηση άδειας στο δολοφόνο Κουφοντίνα».

«Τη μάχη κατά των ανισοτήτων δεν την χαρίζουμε στην Αριστερά»

Ο κ. Μητσοτάκης απευθυνόμενος στον υπουργό Οικονομικών τόνισε πως τη μάχη κατά των ανισοτήτων δεν την χαρίζουμε στην Αριστερά. «Κάποια στιγμή όμως η οικονομία πρέπει να δημιουργήσει και πλούτο. Εσείς το μόνο που έχετε κάνει μέχρι σήμερα, είναι να ανακυκλώνετε μιζέρια», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.