Μια αθλητική συνάντηση με σημαντικό μήνυμα διοργανώνει και φέτος το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, καλώντας τους πολίτες της Αθήνας να… τρέξουν για τη διάσωση του Πεδίου του Άρεως.

Χίλιοι πεντακόσιοι δρομείς και περιπατητές και 100 εθελοντές, φοιτητές ΟΠΑ, πρόσκοποι αλλά και εκπρόσωποι του ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ θα συναντηθούν την Κυριακή 12 Μαΐου το 2ο ΟΠΑ Run, μια αθλητική εκδήλωση που συνδιοργανώνουν το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και η Περιφέρεια Αττικής στο Πεδίον του Άρεως. Πρόκειται ουσιαστικά για αγώνα δρόμου 5 χιλιομέτρων και περίπατο 2 χιλιομέτρων, στον οποίο και πέρυσι συμμετείχαν εκατοντάδες Αθηναίων.

Το σημαντικότερο στοιχείο της διοργάνωσης δε, αποτελεί το γεγονός ότι το ΟΠΑ Run αποτελεί μια πρωτοβουλία φοιτητών και υλοποιείται από το πρόγραμμα Εθελοντισμού του Ιδρύματος ενώ εντάσσεται στη στρατηγική κοινωνικής προσφοράς του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων.

«Το πάρκο του Πεδίου του Άρεως είναι πνεύμονας ζωής και πόλος έλξης για τα μέλη της κοινότητας του Πανεπιστημίου και για τους κατοίκους της πόλης της Αθήνας» εξηγεί ο πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Μανώλης Γιακουμάκης. «Εκδηλώσεις όπως το ΟΠΑ Run συνεισφέρουν σημαντικά στην προσπάθεια αναγέννησης του δεσμού του πάρκου με την κοινωνία και τους πολίτες και είναι χαρά μας που, για δεύτερη χρονιά, οι εθελοντές φοιτητές μας με την πρωτοβουλία αυτή συντελούν στην οικοδόμηση αυτής της αναγέννησης» τονίζει. Φέτος, μέρος των εσόδων θα διατεθεί στο ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ, που αποτελεί το μεγαλύτερο δίκτυο υπηρεσιών απεξάρτησης και κοινωνικής επανένταξης στη χώρα, με σκοπό την ψηφιακή παραγωγή ενός video spot παρουσίασης της ταυτότητάς του. Επιπλέον, σημαντικός αριθμός εισιτηρίων θα διατεθεί δωρεάν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Τι λένε οι εθελοντές:

«Το ΟΠΑ run αναμφισβήτητα αποτελεί μια απο τις σημαντικότερες ενέργειες του προγράμματος εθελοντισμού της πανεπιστημιακής μας κοινότητας» λέει ο Δημήτρης Τριανταφύλλου, φοιτητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

«Ως μέλος της οργανωτικής ομάδας αυτού του project μου δόθηκε η ευκαιρία να αναπτύξω δεξιότητες τις οποίες δεν είχα την ευκαιρία να αναπτύξω στοπαρελθόν, όπως το πως είναι να δημιουργείς κάτι μεγάλο σαν ομάδα, μέσα απο μικρές ατομικές προσπάθειες και η διαχείριση των dead lines. Αισθάνομαι, πολύ ευτυχής που είχα την ευκαιρία να συμμετέχω ενεργά σε ένα τόσο σπουδαίο θεσμό για το πανεπιστήμιό μας», δηλώνει. «Το συστήνω ανεπιφύλακτα σε καθε φοιτητή που θέλει να ασχοληθεί με τον εθελοντισμό» καταλήγει.

«Η συμμετοχή μου στην ομάδα συντονισμού του ΟΠΑ Run ήταν μία μοναδική εμπειρία» προσθέτει με ενθουσιασμό η μεταπτυχιακή φοιτήτρια του Ιδρύματος Μαρίνα Πόλλη. «Πέρα από την απόκτηση νέων γνώσεων διαπίστωσα, επίσης, το πόσο σημαντικό είναι να δουλεύεις σε ομάδες,καθώς και τα θετικά και τις δυσκολίες αυτών. Μπορείς και μόνος σου να τα καταφέρνεις, αλλά μόνο μέσα από μία ομάδα που έχει το ίδιο πάθος με εσένα μπορείς να πετύχεις “μεγάλα” πράγματα. Μέσα από σωστή οργάνωση και προετοιμασία προσπαθήσαμε να επιτύχουμε το κοινό μας σκοπό. Η μέρα δε του αγώνα πέρυσι, ήταν μια γιορτή για όλους» αναφέρει.

«Τα συναισθήματα που βιώσαμε όλη η ομάδα εκείνη τη μέρα νομίζω θα αποτελούν για πάντα μια γλυκιά δημιουργική ανάμνηση. Χαίρομαι, λοιπόν, πάρα πολύ που είμαι μέλος αυτής της ομάδας, καθώς και που το πανεπιστήμιο έδωσε την ευκαιρία σε φοιτητές, σε εμάς, να συνδράμουμε σε όλο αυτό με τη νεανική μας ματιά, το μεράκι και την ελπίδα μας για ένα καλύτερο μέλλον για τη ζωή στις πόλεις» καταλήγει η Μαρίνα.

Για εισιτήρια και επιπλέον πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται τον ιστότοπο: www.aueb.gr/oparun