Με δυναμικό σχεδιασμό, πληθώρα συστημάτων συνδεσιμότητας και ασφάλειας, και ευρεία γκάμα κινητήρων η νέα CLA Coupe κερδίζει από την πρώτη στιγμή τις εντυπώσεις και επανατοποθετεί δυναμικά στην κατηγορία των μεσαίων premium κουπέ με τέσσερις πόρτες. Η καμπύλη της οροφής, τα εντονότερα σπορ χαρακτηριστικά, τα δυναμικά φωτιστικά σώματα δίνουν ξεχωριστό χαρακτήρα στο νέο μοντέλο.  Το τετράπορτο κουπέ είναι μεγαλύτερο σε διαστάσεις σε σχέση με τον προκάτοχο του.

Συγκεκριμένα, το μήκος του αγγίζει τα 4,66 μέτρα, (αύξηση +48 χλστ.) το πλάτος είναι 1.83 μέτρα (+53 χλστ.), ενώ μόνο το ύψος μειώθηκε κατά 2 χλστ. (1.43 μέτρα) Πιο μεγάλα είναι τα μετατρόχια  ενώ το μεταξόνιο έχει φτάσει πλέον τα 2.72 μέτρα. (αυξημένο κατά 30 χιλιοστά) , με άμεση θετική επίπτωση στους χώρους των επιβατών, που αυξήθηκαν σημαντικά. Ο χώρος των αποσκευών είναι στα ίδια πλαίσια με το προηγούμενο – προσφέρει όγκο 460 λίτρων – ενώ η πίσω πόρτα διαθέτει πολύ μεγαλύτερο άνοιγμα, ενισχύοντας την πρακτικότητα.

Νέο και πιο ψηφιοποιημένο είναι το εσωτερικό της νέας CLA Coupe, όπου δεσπόζει το σύστημα πολυμέσων διαθέτοντας πληθώρα λειτουργιών, στον τομέα της ενημέρωσης, ψυχαγωγίας κ.α.  Στα νέα συστήματα τις εντυπώσεις κερδίζει το ENERGIZING, με την επιπλέον λειτουργία ENERGIZING COACH.

Η συγκεκριμένη τεχνολογία μπορεί να λαμβάνει και να εκτελεί μέσω φωνητικών εντολών τις προτιμήσεις του οδηγού – πχ να αναφέρει «Hey Mercedes, i am tired – και τότε, το γερμανικό μοντέλο να προσαρμόσει την μουσική, τον κλιματισμό, τα γραφικά στο πίνακα με γνώμονα ότι είναι κουρασμένος κ.α.

Όλα αυτά, αρκεί ο οδηγός όταν χρησιμοποιήσει για πρώτη φορά το νέο σύστημα να παραμετροποιήσει τις προτιμήσεις του, και απλά, σε κάθε επόμενη εντολή του, αυτό, έχοντας αποθηκεύσει τα παραπάνω δεδομένα,  να εκτελεί θέτοντας σε λειτουργία τις προγραμματισμένες ρυθμίσεις. Η παλέτα των κινητήρων αποτελείται στη βάση από τον 2λιτρο τούρμπο 4κύλινδρο των 225 ίππων που συνδυάζεται με το κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7G-DCT για την CLA 250. Φυσικά, η γκάμα θα πλαισιωθεί και από άλλα μοντέλα βενζίνης, πετρελαίου, ενώ θα υπάρχει και τετρακίνηση έκδοση.